Početna » MUP APELUJE: Budi odgovoran – ne ugrožavaj sebe i druge učesnike u saobraćaju (VIDEO)

MUP APELUJE: Budi odgovoran – ne ugrožavaj sebe i druge učesnike u saobraćaju (VIDEO)

0

U cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pokrenulo je  akciju pod nazivom “Budi odgovoran – ne ugrožavaj sebe i druge učesnike u saobraćaju”. Inicijativa je odgovor na zabrinjavajuće podatke o broju saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima tokom prošle godine, gde su vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci bili glavni uzrok.

Prema saopštenju MUP-a, 19 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom tokom prošle godine direktno su povezane sa vozačima koji su upravljali vozilima pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Ovi alarmantni podaci ukazuju na hitnu potrebu preduzimanja mera kako bi se smanjio rizik od saobraćajnih nesreća izazvanih ovakvim ponašanjem.

“Samo u januaru ove godine, saobraćajna policija sprovela je akciju i isključila iz saobraćaja, zadržavajući u službenim prostorijama, ukupno 289 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci tokom vožnje”, saopštilo je MUP.

Ova akcija ima za cilj podizanje svesti o opasnostima vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci i promovisanje odgovornog ponašanja za volanom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas