Početna » Pripadnici MUP-a uhapsili ukrajinske državljane zbog sumnje na pranje novca

Pripadnici MUP-a uhapsili ukrajinske državljane zbog sumnje na pranje novca

0
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u koordinaciji sa Upravom granične policije i Upravom carina, sproveli su operativnu akciju koja je rezultirala hapšenjem dvojice ukrajinskih državljana zbog sumnje na izvršenje krivičnog dela pranje novca. Akcija je sprovedena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Prema informacijama saopštenim iz MUP-a, uhapšeni su O. Š. (1975) i O. K. (1985), a njihovo hapšenje je rezultat pažljivo vođene istrage i operativnog rada. Uhapšeni su bili u vozilu marke „Mercedes“ na Graničnom prelazu Gradina prilikom ulaska u zemlju.

Prilikom detaljne kontrole automobila, policija je pronašla značajnu sumu novca. Ispod sedišta vozila pronađeno je 77.950 evra i 185.500 američkih dolara, za koje se sumnja da potiču od kriminalne delatnosti”, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičeni, O. Š. i O. K., zadržani su u pritvoru do 48 časova i protiv njih će biti podneta krivična prijava. Nakon isteka zadržavanja, biće privedeni nadležnom tužilaštvu radi daljeg postupanja po ovom slučaju.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas