Početna » Predstavljanje knjiga Lele Marković

Predstavljanje knjiga Lele Marković

0
U ponedeljak, 12. februara 2024. godine, u Niškom kulturnom centru biće predstavljanje dve knjige Lele Marković: romana „Dilber Tuta Jorgušova“ i zbirke poezije „U Nevreme vreme“.

Roman „Dilber Tuta Jorgušova“ predstavlja priču o životu čuvene prizrenske lepotice Sultane Petrović, poznate kao Dilber Tuta, koja je rođena u Prizrenu krajem 19. veka.

“Ova knjiga nosi najdublje emocije meraka i sevdaha, prenoseći čitaoca u stari Prizren, u vreme kada su pogledi značili više od reči. Zaokupljajući bogatu kulturnu baštinu ovog grada, roman „Dilber Tuta Jorgušova“ pruža uvid u jedan veliki i neispričan svet”, navode organizatore.

Zbirka poezije „U Nevreme vreme“, sa druge strane, predstavlja duhovni ogled o borbi za neprolazne vrednosti i ostavljanju ličnog pečata u nevremenu.

“Lela Marković, kao autorka ovih stihova, omogućava čitaocu da se, kroz duševni i stradalni oči, suoči sa vremenom u nevremenu, uz počit prema slavnim precima i div-junacima koji su odbranili svete kosovsko-metohijske zemlje”, kazali su u NKC.

Lela Marković, srpska književnica rođena u Prizrenu 1971. godine, predstaviće svoja dva dela u Maloj sali NКC-a u 19 sati.

Na predstavljanju knjiga učestvovaće protojerej-stavrofor Milutin Timotijević, protojerej Dejan Кrstić, prof. dr Dragiša Bojović, Staša Mitić – vokalna solistkinja iz Udruženja „Srbski svetionik“, Radovan od Frule Jovanović. Moderator će biti Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa NКC-a.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas