Početna » Rotari klubovi unose robotiku i dronove u škole

Rotari klubovi unose robotiku i dronove u škole

0
U organizaciji Rotari klubova Niš-Medijana i Beograd Čukarica u Nišu je održano okružno takmičenje u programiranju i vožnji dronova i robotića pod nazivom „Znanjem za budućnost”. Pokrovitelj ovogodišnjeg takmičenja bio je Grad Niš, a svečano otvaranje je obavila pomoćnica gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje, Jovana Mitić. Na takmičenju je učestvovalo 110 učenika iz osnovnih škola širom regiona, što potvrđuje značaj i interesovanje za ovu vrstu edukacije.

“Cilj ove akcije Rotari zajednice jeste podizanje digitalne pismenosti učenika i nastavnika, te motivisanje za učenje programiranja na atraktivan i praktičan način uz korišćenje savremenih IT tehnologija. Ovakve aktivnosti imaju za cilj pripremu učenika za dalje obrazovanje i razvoj, te olakšavanje zapošljavanja u industriji novih tehnologija”, saopštili su iz ovih klubova.

Foto: Rotari klub Niš-Medijana

Najboljim takmičarima su dodeljene zaslužene nagrade, ali je osmeh na licima svih učesnika nakon takmičenja predstavljao pravu nagradu za trud i zalaganje.

“Rotari zajednica Srbije i Crne Gore nastavila je svoju dugogodišnju akciju podrške obrazovanju kroz donaciju mBot robotića i edukativnih dronova za osnovne škole u Srbiji. Ova inicijativa, koja je deo programa Ministarstva prosvete Republike Srbije, ima za cilj praktično učenje programskih jezika Scratch i Python, posebno namenjenih učenicima petog i šestog razreda osnovnih škola”, kazali su organizatori ovog interesantnog takmičenja.

Foto: Rotari klub Niš-Medijana

Rotari klub Niš-Medijana, u saradnji sa ostalim rotari klubovima iz Niša, započeo je saradnju sa gradom još 2020. godine. Kroz prethodne godine, ova saradnja se intenzivirala kroz dodele dronova i robotića, organizaciju takmičenja u programiranju i letenju dronovima, kao i brojne edukativne aktivnosti.

 

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas