Početna » Talentovani učenici iz Niša osvajaju Evropu: Iskustvo i znanje u okviru „Erazmus plus“ programa

Talentovani učenici iz Niša osvajaju Evropu: Iskustvo i znanje u okviru „Erazmus plus“ programa

0

Učenici Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ iz Niša boravili su u Lajpcigu, Nemačka, u okviru „Erazmus plus“ programa.

Pod rukovodstvom direktora škole Aleksandra Stevanovića, petnaest talentovanih učenika drugog i trećeg razreda ove škole provelo je dve nedelje u Nemačkoj, obavljajući stručnu praksu u renomiranim institucijama.

„I ove godine, po peti put zaredom, Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ iz Niša je dobila poverenje i finansijsku podršku „Erazmus plus“ programa za realizaciju projekta pod nazivom „Mobility today, skills for tomorrow“, istakao je direktor Stevanović.

Foto: ETŠ “Mija Stanimirović”

Pet učenika sa smera Administrator računarskih mreža tokom dve nedelje, radilo je na uspostavljanju „Smart home sistema“. Druga grupa od pet učenika, sa smera Elektrotehničar informacionih tehnologija, usavršavala se u oblasti 3D tehnologija, programiranju PLC kontrolera i uspostavljanju mehatronskih sistema. U isto vreme, pet učenika sa smera Elektrotehničar za elektroniku na vozilima, uz pomoć mentora trening centra, izradilo je električni automobil E-buggy.

“Intenzivna obuka u inostranstvu nije samo pružila učenicima priliku da napreduju u svojim strukama, već im omogućila i dragoceno iskustvo timskog rada, rešavanja problema i komunikacije na engleskom jeziku sa vršnjacima iz drugih evropskih zemalja. Takođe, učenici su imali priliku da usvoje evropske vrednosti održivog razvoja i očuvanja životne sredine”, kazali su u ovoj niškoj školi.

Drugi deo ovog značajnog projekta podrazumeva mobilnost nastavnika i njihovo pohađanje kursa „Nastavnik za 21. vek“ u istom trening centru u Lajpcigu. Tri nastavnika su provela nedelju dana na obuci, a stečena znanja će preneti svojim kolegama, doprinoseći daljem unapređenju obrazovnog procesa u školi.

Osim toga, učenici ove škole nedavno su osvojili prvo mesto na državnom takmičenju iz oblasti multimedija, što dodatno potvrđuje izuzetnost njihovih dostignuća.

 

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas