Početna » Nova usluga za roditelje: Elektronska BEBI parking karta dostupna u Nišu

Nova usluga za roditelje: Elektronska BEBI parking karta dostupna u Nišu

0

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“- Niš uvelo je novu uslugu, koja će, kako su rekli, početi da važi  od 7. maja 2024. godine. Radi se o elektronskog bebi parking karti, koja će značajno olakšati parkiranje roditeljima novorođenčadi u gradu.

Pravo na ovu karrtu imaju roditelji dece rošene u od 1. januara u ovoj godini.

“Da bi se stekli pravo za elektronsku bebi parking kartu, jedan od roditelja mora da ima prebivalište u Nišu. Rok za podnošenje zahteva je godinu dana od dana rođenja deteta, a karta važi godinu dana od dana izdavanja”, kazali su u Parking servisu.

Elektronska Bebi Parking Karta obezbeđuje 30 sati besplatnog parkiranja u svim zonama parkiranja u Nišu (Ekstra, Crvena, Zelena). Ipak, korisnici moraju da poštuju vremenska ograničenja parkiranja u svakoj zoni – maksimalno 60 minuta u Ekstra zoni, 120 minuta u Crvenoj zoni i 180 minuta u Zelenoj zoni. Ukoliko se prekorače ova vremenska ograničenja, može se očekivati izdavanje elektronskog naloga za plaćanje dnevne parking karte.

bebi parking karta

“Sistem kontrole i naplate parkiranja automatski aktivira besplatne sate parkiranja kada se vozilo korisnika eBPK od strane kontrolora parkiranja ili vozila ScanCar opazi na opštem parkiralištu, a da korisnik nije platio uslugu parkiranja. Ako se vozilo zadrži na parking mestu više od jednog sata u zoni u kojoj je vremensko ograničenje veće od 60 minuta, sistem će automatski aktivirati još jedan sat besplatnog parkiranja”, objašnjavaju u niškom javnom preduzeću.

Zahtevi za Elektronsku Bebi Parking Kartu mogu se podneti na šalterima Korisničkog servisa Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“- Niš u ulici Generala Milojka Lešjanina broj 39 u Nišu, radnim danima od 7.00 do 20.30 časova i subotom od 7.00 do 14.00 časova. Potrebna dokumentacija uključuje izvod iz matične knjige rođenih za dete, ličnu kartu podnosioca zahteva i saobraćajnu dozvolu za vozilo.

“Korisnici će dobijati informacije o korišćenju besplatnih sati parkiranja i preostalom broju neiskorišćenih sati putem SMS poruka na broj mobilnog telefona koji su ostavili pri podnošenju zahteva”,kažu u Parking servisu.

Za dodatne informacije, roditelji se mogu obratiti najbližem šalteru Korisničkog servisa ili posetiti veb stranicu Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“- Niš.

Ova nova usluga predstavlja značajan korak u pružanju pomoći i podrške roditeljima u Nišu i sigurno će im olakšati svakodnevne obaveze i smanjiti troškove parkiranja.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas