Početna » Matura za sve: Prikupljene haljine i odela, slede modna revija i licitacija

Matura za sve: Prikupljene haljine i odela, slede modna revija i licitacija

0

U Elektrotehničkoj školi “Mija Stanimirović”, solidarnost, kreativnost i humanost dobijaju poseban izraz kroz godišnju humanitarnu modnu reviju. U saradnji sa časopisom “Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu, učenički parlament škole ponosno najavljuje ovogodišnje izdanje revije koje će se održati 11. maja u 12 časova u holu škole.

Ova revija nije samo modni događaj već i iskazivanje podrške deci oboleloj od najtežih bolesti. Novac prikupljen od prodaje doniranih modnih komada namenjen je upravo njima.

Učenici su došli na ideju kako pomoći onima kojima je to najpotrebnije, pružajući priliku za kupovinu prelepih haljina, odela, sakoa, košulja i raznih nakita i aksesoara, uz istovremenu podršku humanitarnoj svrsi. Zahvaljujući velikodušnosti donatora, prikupljene su brojne donacije, uključujući i muške odevne komade.

“Zaista smo oduševljeni koliko prelepih donacija je stiglo. Nismo ni očekivali da ćemo uspeti da sakupimo ovoliko predivnu odeću i da smo dospeli do toliko divnih i plemenitih ljudi. Da zajedno učinimo nešto lepo i pomognemo deci koja se bore sa različitim bolestima,” navode učenici koji su pokretači ove plemenite inicijative.

Foto: FB strana “Matura za sve”

Pored odeće, u ponudi će biti i vaučeri za razne kozmetičke tretmane kao što su šminka, manikir, frizura i svilene trepavice.

Nakon revije, 12. maja, biće organizovana licitacija haljina i odela na Fejsbuk stranici “Matura za sve”, gde već sada možete videti fotografije dela donirane odeće.

Ova akcija, nazvana “Matura za sve”, sprovodi se drugu godinu za redom, sa namerom da postane tradicija. Srednjoškolci i studenti koji stoje iza ovog događaja šalju snažnu poruku solidarnosti, humanosti i prihvatanja različitosti, nadajući se da će prikupljeni novac doprineti olakšanju borbe onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas