Početna » Niški učenici pomažu vršnjacima da se povoljno obuku za maturu. Haljinu donirala i Olivera Balašević [VIDEO]

Niški učenici pomažu vršnjacima da se povoljno obuku za maturu. Haljinu donirala i Olivera Balašević [VIDEO]

0

Učenici Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu već drugu godinu zaredom organizuju humanitarna modnu revija pod nazivom “Matura za sve”. U ulozi modela bili su učenici i studenti. Na reviji je prikazana i haljina dizajnerke Olivere Balašević, supruge čuvenog kantautora i kompozitora Đorđa Balaševića. Svi odevni komadi nalaze se na onlajn licitaciji, a prikupljen novac je namenjen lečenju dece oboleloj od najtežih bolesti.

Učenici ove škole ističu da im je želja da pomognu đacima da se pripreme za maturu povoljno.

“Svako ko želi da kupi haljinu, direkno će nakon licitacije novac uplaćivati na račun onima kojima je pomoć najpotrebnija. Manifestacija zapravo ima dva cilja, da pomogne i da obezbedi po povoljnim cenama maturantima garderobu za maturu”, istakla je Jana Kostić, maturantkinja ETŠ “Mija Stanimirović”

Foto: ETŠ “Mija Stanimirović”; Matura za sve

I Jana će licitirati haljinu, jer smatra da je važno da odbrani ono za šta se zalagala tokom školovanja, a to je da neko meže da se lepo obuče, a da to ne bude preskupo.

“Zato ću ja haljinu za maturu ove godine licitirati jer ću je naći po povoljnijoj ceni, ali i pomoći nekom detetu da  nastavi da živi”,  zaključila je Jana.

@glas.juga

Učenici Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu već drugu godinu zaredom organizuju humanitarna modnu revija pod nazivom “Matura za sve”. U ulozi modela bili su učenici i studenti. Na reviji je prikazana i haljina dizajnerke Olivere Balašević, supruge čuvenog kantautora i kompozitora Đorđa Balaševića. Svi odevni komadi nalaze se na onlajn licitaciji, a prikupljen novac je namenjen lečenju dece oboleloj od najtežih bolesti. #balašević #olivera #maturs

♬ Olivera – Live Zadar – Đorđe Balašević

Haljina Olivere Balašević; Foto: Matura za sve

Petra Mitrović, učenicu druge godine niške elektrotehničke škole kaže da joj je motiv za organizaciju ovakvog događaja upravo humanost. Ona je na reviji nosila haljinu koju je za humanitarne svrhe poklonila Olivera Balašević, žena Đorđa Balaševića. Na haljini se nalazi i jedan Đoletov citat.

“Ponosni smo što se i ona priključila akciji i nadamo se da će njen primer slediti i ostali ljudi iz javnog života”, kazala je Petra.

Oni su pozvali maturante da se priključe ovoj akciji i da na taj način pomognu oboleloj deci. Licitacija traje do 15. maja, a haljine zaniteresovani maturanti mogu da pronađu na fb strani “Matura za sve”. Ipak naglašavaju da ona nije namenjena samo za maturante, već za sve koji imaju neki bitan događaj, a nemaju novac da priušte odeću.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas