Početna » 350 novih plastičnih kontejnera biće postavljeno u širem centru Niša

350 novih plastičnih kontejnera biće postavljeno u širem centru Niša

0

JKP „Mediana“ je krajem prošle godine postavila prvi kontingent od 350 plastičnih kontejnera u užem gradskom jezgru. Danas je postavljanjem novih plastičnih kontejnera umesto metalnih u ulici Filipa Višnjića nastavljena ta akcija, u okviru koje će biti postavljeno još 350 novih plastičnih kontejnera.

Novi kontingent plastičnih kontejnera će biti raspoređen u širem centru grada. Postavljanjem ovakvih kontejnera, njihov udeo u ukupnom broju posuda za odlaganje smeća biće 15 odsto, a iz „Mediane“ najavljuju nastavak ove akcije. Plan je da u narednim godinama u Nišu budu samo plastični i podzemni kontejneri.

 

Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP „Mediana“

„Motiv za ovakve aktivnosti su pritužbe građana na buku, koja se stvara prilikom noćnog odvoženja otpada. Podsećam da smo 13. decembra 2022. godine po prvi put u istoriji grada i JKP „Mediana“ počeli sa noćnim odvozom otpada. Pored toga što plastični kontejneri ne stvaraju buku, oni su i mnogo bolji za upotrebu, jer bolje utiču na životnu okolinu, njihovi poklopci su drugačije dizajnirani i smanjuju ili potpuno sprečavaju širenje neprijatnih mirisa“, naveo je Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP „Mediana“.

Plastični kontejneri su zapremine 1,1 metra kubnog i imaju mali i veliki poklopac koji se lako otvaraju i zatvaraju. Mihajlović je apelovao na građane da ne bacaju pepeo i žar u kontejnere, jer je bilo slučaja paljenja.

Trenutno na 2.000 lokacija u gradu ima gotovo 5.000 nadzemnih kontejnera. Zamenjeni metalni kontejneri će biti postavljeni da druge lokacije u gradu.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas