Početna » Srbija pod oblacima: Kiša, grmljavina i mogući grad

Srbija pod oblacima: Kiša, grmljavina i mogući grad

0

Danas će vreme u Srbiji biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, sa povremenim kišama, pljuskovima i grmljavinom. Posebno u drugom delu dana očekuju se izraženiji lokalni pljuskovi praćeni gradom i značajnom količinom padavina od 20 do 40 mm, a ponegde i više.

U donjem Podunavlju duvaće jugoistočni vetar, dok će u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji preovladavati zapadni i jugozapadni vetar. U ostalim delovima Srbije vetar će biti promenljivog smera, slab do umeren, ali će u zoni pljuskova biti jak ili olujni. Najniža temperatura će se kretati od 12 do 17 °C, dok će najviša dnevna temperatura biti između 22 i 26 °C.

Vremenska Prognoza za Niš

U Nišu se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali i nestabilnim periodima sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. U drugom delu dana, lokalni pljuskovi mogu biti izraženiji. Vetar će biti slab i promenljivog smera, ali će u zoni pljuskova postati jak. Najniža temperatura biće oko 16 °C, dok će najviša dnevna temperatura dostići oko 25 °C.

Izgledi vremena za naredni period

Promenljivo oblačno i umereno toplo. U četvrtak (23.05.) na zapadu i severozapadu Srbije uglavnom suvo, a u ostalim krajevima povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, koji će na istoku zemlje lokalno biti i izraženiji uz količinu padavina od 20  do 40 mm.

U petak (24.05.) se padavine očekuju pretežno u Podrinju, Vojvodini, Braničevskom i Borskom okrugu, a od subote (25.05.)  do kraja perioda (29.05.) uglavnom na zapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Za vikend će u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas