Početna » Prijavite se za podršku stambenim zajednicama: LFN info sesija u Nišu

Prijavite se za podršku stambenim zajednicama: LFN info sesija u Nišu

0

Lokalna fondacija Niš (LFN) organizuje info sesiju povodom aktuelnog konkursa za podršku stambenim zajednicama. Svi zainteresovani građani imaće priliku da dobiju odgovore na pitanja o idejama koje se podržavaju, kriterijumima za ocenjivanje i očekivanjima od podržanih grupa. Ova sesija će se održati 29. maja od 18 časova u Deli prostoru, u ulici Davidova 2a.

Info sesija je namenjena svim građanima koji žele da se prijave na konkurs, ali imaju nedoumice ili pitanja. Tim LFN će detaljno pojasniti sve propozicije i detalje konkursa, a prisutni će moći da postave pitanja u vezi sa svojim projektnim idejama i procesom prijavljivanja.

Podsetimo, Lokalna fondacija Niš je raspisala konkurs za podršku stambenim zajednicama kroz projekat EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji, koji vodi Beogradska otvorena škola, a finansira Evropska unija. Konkurs je otvoren od 15. maja do 15. juna i namenjen je stambenim zajednicama na teritoriji pet gradskih opština u Nišu. Pet odabranih ideja dobiće finansijsku podršku u iznosu od po 110.000 dinara po ideji.

U prethodnom periodu, LFN je već realizovala javnu debatu i fokus grupu sa ciljem da sugrađanima predstavi projekat i najavi konkurs, kao i da zajednički identifikuju probleme i izazove sa kojima se suočavaju stambene zajednice.

„Na kraju celokupnog procesa verujemo da zajedničkim radom građana i predstavnika lokalnih institucija, koje se bave unapređenjem lokalne stambene politike, možemo pokrenuti proces definisanja adekvatne i sveobuhvatne stambene politike Grada Niša“, izjavili su predstavnici LFN.

Zbog ograničenog broja učesnika i organizacionih razloga, neophodno je prijaviti se putem Gugl upitnika.

 

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas