Početna » Kompanije i građani zajedno za čistiji Niš. Uklonili mini deponije iz Spomen parka Bubanj

Kompanije i građani zajedno za čistiji Niš. Uklonili mini deponije iz Spomen parka Bubanj

0

Kompanija Ingsoftware i Lokalna fondacija Niš (LFN) zajedničkim snagama su organizovali eko akciju pod nazivom “Move To Trash”, sa ciljem smanjenja otpada u gradu. Akcija je organizovana povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji se obeležava 5. juna, i okupila je volontere iz kompanija Ingsoftware i Flow Ninja, kao i tim LFN, u Spomen parku Bubanj.

Spomen park Bubanj, poznat kao popularno izletište Nišlija i jedan od najvažnijih spomenika u Nišu, bio je mesto gde su volonteri očistili delove šume koja okružuje spomenik Tri pesnice.

„Ovo je prva akcija koju smo pokrenuli pod ovim nazivom, a nadamo se ne i poslednja jer planiramo sa svakom narednom akcijom da okupljamo dodatne kompanije i volontere koji žele da daju svoj doprinos borbi za čistiji grad“, naveli su u saopštenju.

Foto: LFN

Prema njihovim rečima ova akcija čišćenja bila jepokazatelj zajedništva i ljubavi prema gradu u kojem žive i rade. Briga o prirodi i okruženju jedan je od najboljih primera dobročinstva na delu, naglašavaju organizatori.

„Nažalost, prilikom obilaska Bubnja pronašli smo mini deponije koje se nalaze tik uz staze, a do tih mesta je moguće doći kolima. Ljudi su tu bacali prepune kese smeća, dotrajale gume za automobile, šut i mnogo drugih stvari. Ovim putem apelujemo na sve sugrađane da smeće ne bacaju u prirodu, jer to nikome ne čini dobro i tako se ne brine o svom gradu“, poručili su iz LFN.

Akciju čišćenja podržala je i JKP Mediana, koja je preuzela i odvezla prikupljeni otpad.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas