Početna » Spektakl na Letnjoj pozornici za Svetski dan muzike: Big Bend RTS, Simfonijski orkestar, Stjepko Gut…

Spektakl na Letnjoj pozornici za Svetski dan muzike: Big Bend RTS, Simfonijski orkestar, Stjepko Gut…

0

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Letnja pozornica u Tvrđavi biće domaćin muzičkog spektakla u kojem će nastupiti Niški simfonijski orkestar i Big Bend RTS. Koncert će početi u 20 časova, a publici će se predstaviti i brojni solisti.

Osim ovih prestižnih ansambala, muzički događaj će dodatno uveličati džez muzičar Stjepko Gut, kao i talentovani solisti Nevena Reljin i Dušan Svilar.

„Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo spektakularan koncert povodom Svetskog dana muzike na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Pozivamo vas da zajedno uživamo u magiji koju će stvarati Niški simfonijski orkestar i Big bend RTS, zajedno sa solistima“, poručuju iz Simfonijskog orkestra.

Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti u prostorijama Niškog simfonijskog orkestra radnim danima od 8 do 15 sati, po ceni od 500 dinara.

Niški simfonijski orkestar je nedavno imao zapažen nastup na svečanoj akademiji održanoj u Arheološkom nalazištu, povodom obeležavanja slave grada Niša.

Big bend RTS, jedini profesionalni džez ansambl u Srbiji u formaciji „big benda“, osnovan je 1948. godine. Od svog osnivanja, ansambl se afirmisao kao vrhunski izvođački sastav sa izvanrednim interpretacijama. Predvodili su ga eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri, među kojima su Mladen Bobi Guteša, Vojislav Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Duško Gojković, kao i Stjepko Gut, koji će i ovog puta pokazati svoj talenat na Letnjoj pozornici.

Ostavite komentar

logo glas juga b

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas