Početna » Milovan otkriva kako ga je napala svinja na farmi: Ugrizla ga za međunožje, usledila hitna operacija

Milovan otkriva kako ga je napala svinja na farmi: Ugrizla ga za međunožje, usledila hitna operacija

0

Milovan Dinić (51) iz sela Bovan zadobio je teške povrede međunožja i stomaka nakon što ga je 19. juna napala svinja dok je pokušavao da premaže jodom ranu jednom od njenih prasadi. Ova neverovatna situacija dogodila se u oboru gde Milovan svakodnevno brine o svojim životinjama.

“Prišao sam oboru sa jodom u rukama da premažem ranu prasetu. Hteo sam samo da mu sipam na leđa, ali je bežalo pa nisam uspevao. Onda sam ga uhvatio za glavu, a ono je ispustilo krik i krmača me je odmah napala i ugrizla za međunožje. Jednom rukom sam je udario po glavi pokušavajući da se odbranim, a drugom sam joj jod prosuo po glavi i tada je malo popustila,” ispričao je Milovan za naš list.

Uprkos ozbiljnim povredama, Milovan je uspeo sam da se doveze do bolnice u Aleksincu. Lekari su odmah reagovali i nakon pregleda ultrazvukom zaključili da moraju da odstrane jedan testis kako bi sprečili sepsu. Milovan je takođe imao povredu na donjem delu stomaka koju je prouzrokovala svinja.

“Krvario sam mnogo, ali sam stavio zavoj i gazu i mogao sam sam da dovezem kola do bolnice u Aleksincu. Odmah su me pregledali i uradili ultrazvuk, a lekar je rekao da moraju da me operišu i da mi odstrane jedan testis jer je mnogo nagnječen, da ne bi dobio sepsu. Imao sam i povredu na donjem delu stomaka, svinja mi je zubima posekla kožu,” objasnio je Milovan.

Nakon operacije i desetodnevnog boravka u bolnici, Milovan se uspešno oporavlja.

“Dobijao sam injekcije, zaštitni serum, infuziju. Sada dolazim na previjanja, uskoro treba da mi skinu konce,” rekao je on.

Milovan je istakao da svinju koja ga je napala čuva oko dve godine i da je uvek bila agresivna. Planira da je proda nakon što očuva prasad.

“Ja je hranim i znam kakva je. Međutim, tog dana sam vršio dezinfekciju, prskao sam je, možda se i zbog toga uznemirila, a dodatno je uznemirilo ovo sa prasetom i krenula je na mene. To je velika svinja, ima skoro 200 kilograma,” zaključio je Milovan.

Podsetimo, pre dva dana, 30. juna, svinja težine 200 kilograma, napala je Snežanu R. (67). Ona je nakon napada zadobila teške i ozbiljne povrede. Nakon inicijalnog tretmana u Kliničkom centru u Nišu, prebačena je u Opštu bolnicu u Aleksincu na odeljenje Intenzivne nege.

Još jedna nasilna svinja u Aleksincu. UJELA MUŠKARCA ZA POLNI ORGAN

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas