Početna » Šarenilo i ritmovi svetskih folklornih ansambala u Nišu

Šarenilo i ritmovi svetskih folklornih ansambala u Nišu

0

Niš će 16. jula zasijati u najšarenijim bojama i najrazigranijim ritmovima kada se Letnja pozornica Niške tvrđave pretvori u središte Međunarodnog studentskog festivala folklora. Ovaj jedinstveni događaj, koji će okupiti studente iz Kolumbije, Kine, Poljske, Litvanije, Mađarske, Slovačke, Bugarske i Srbije, obećava spektakularno veče ispunjeno muzikom, plesom i kulturnom razmenom.

Festival, sada već u svom 17. izdanju, poznat je po svojoj raznolikosti i energiji koju donose ansambli iz različitih delova sveta. Iako dolaze iz različitih kultura i izvode raznovrsne plesove, sve učesnike povezuje zajednička strast prema plesu i emocije koje prenose kroz svoje nastupe.

Otvaranje festivala zakazano je za 16. jul u 20.30 sati na Letnjoj pozornici, a organizaciju ovog spektakla preuzeo je Studentski kulturni centar Niš (SKC Niš). Festival se organizuje u skladu sa pravilima Svetske organizacije folklornih festivala i narodne umetnosti (CIOFF), koja deluje pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Još od 2008. godine, Međunarodni studentski festival folklora postao je neizostavan deo kulturne scene ne samo Niša, već i drugih gradova jugoistočne Srbije. SKC Niš, sa svojim folklornim ansamblom, jedan je od osnivača CIOFF-a u Srbiji, što dodatno potvrđuje njihov značaj i posvećenost očuvanju i promociji folklorne umetnosti.

Karte za ovaj nezaboravni događaj mogu se kupiti u prostorijama SKC-a svakog radnog dana od 9 do 14 sati, po ceni od 200 dinara.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas