Početna » 11 godina humanitarne stranice “Dar od srca”: Snaga humanosti u delima Tatijane Tajchi Petrović

11 godina humanitarne stranice “Dar od srca”: Snaga humanosti u delima Tatijane Tajchi Petrović

0

Humanitarna stranica “Dar Od Srca” proslavlja 11 godina postojanja, a njen osnivač, Tatijana Tajchi Petrović, ističe kako je humanost pokreće i budi u njoj najlepše emocije. Iako i sama ima zdravstvenih problema i teško se kreće, Tatijana nalazi snagu i volju za životom u pomaganju drugima.

“Drago mi je što sam uspela da probudim humanost u sebi. Imam potrebu da se kao administratorica stranice ‘Dar Od Srca’ zahvalim svima koji učestvujete i odazivate se humanitarnim akcijama”, rekla je Tatijana.

Njene reči odražavaju ne samo zahvalnost, već i duboku povezanost sa svima koji su podržali ovu humanitarnu inicijativu.

“Veliku, ali veliku zahvalnost dugujem svim humanim i dobrim ljudima koji se odazovu akcijama. Bez vas, stranica ne bi ni postojala. Hvala svima i nadam se daljoj saradnji”, kazala je ona.

Tatijana se posebno zahvaljuje Nikoli Paniću, glavnom i odgovornom uredniku Gradskog Portala 018, svojoj porodici, Udruženju “Tolerancija za sve” i Ivanu Derviševiću, kao i Udruženju “Kruna” iz Niške Banje i predsednici Danijeli Petković. Vlasnica Milica Đinđić i osoblje Caffe Tramvaj Niš, kolektiv Jessica DeVida, Jessica Fashion Priboj, Kisss Fashion, Jasmina i Dejan Vidanović, Radica Đurović Derikonjić, Katarina Stojanvić, Mali modni raj i Plesni Klub Boom 018 Niš, na čelu sa Jelenom Blagojević, takođe su zaslužili njenu zahvalnost.

Podrška Gradske opštine Crveni Krst – Niš, predvođena predsednikom prof. dr. Miroslavom Mikijem Milutinovićem, zamenikom predsednika Aleksandrom Krstićem i većnikom Milomirom Blaževićem, bila je ključna za uspeh akcija. Tatijana je takođe izrazila zahvalnost Udruženju OSI Jasmina Barać Perović, gradonačelnici Dragani Sotirovski, Dušici Davidović, medijima, i posebno Draganu Žiki Stojanoviću, Slađani Ostojić, ORS Srbija Niš, pevaču i kantautoru Renatu Hencu, Nebojši Todoroviću, glumcima Lutkarskog pozorišta i svim medijima koji su podržali njene aktivnosti.

Tatijana je primer kako jedna osoba, i pored svojih izazova, može napraviti značajnu razliku u životima drugih, podstičući nas sve da budemo humani i solidarni. Njena stranica “Dar Od Srca” nastavlja da inspiriše i pomaže mnogima, čineći svet boljim mestom za sve.

Kaže da joj se preko društvenih mreža javljaju donatori, daju ono što imaju i što mogu, a onda ona zajedno sa predstavnicima GO Crveni Krst obiđe porodice kojima je pomoć neophodna.

“Porodice mi se jave najčešće preko stranice na Facebooku”, kaže ova humanitarka i dodaje da mnoge porodice zaista žeive u veoma teškim uslovima.

Ističe da uglavnom dobija pozitivne komentare za njen rad.

“Više puta se desilo da kada posetimo neku porodicu i doniramo neophodnu pomoć, akcija se tu ne završava, već ljudi dobre volje iz medija vide u kakvim uslovima žive i naknadno počnu da se javljaju da im daju dodatnu pomoć”, dodaje ona.

Foto: privatna arhiva

Svake Nove godine, u saradnji sa donacijom Adra iz Beograda, Udruženjem Kruna iz Niške Banje i Udruženjem Tolerancija, i uz podršku Bum radija i GO Crveni Krst, ona podeli paketiće deci i tako ih usreći.

“Presrećna sam kada vidim osmehe na licima dece, i ne samo to, čini mi se da sam 50 posto zdravija kada im pomognem. Pojedina deca  poklon dobiju prvi put”, završava svoju priču humanitarka iz Niša.

Nažalost, mnogo je porodica teškog materijalnog stanja. Humanitarna pomoć im sigurno neće rešiti problem, ali će im makar na određeni period olakšati život. Ono što je za nekoga malo, tim porodicama će značiti mnogo.

Foto: privatna arhiva

Nemoćemo ni da zamislimo koliko je samo dece koja nemaju osnovne životne potrebe, koja dočekaju praznike bez parčeta hleba, u hladnim polurazrušenim kućama, sa velikom neizvesnošću za svoju sudbinu.

Zato, ako imate bilo kakve mogućnosti da donirate, javite se stranici “Dar Od Srca” i olakšajte nekome život.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas