Početna » Javna debata o stambenoj politici u Nišu: Kako unaprediti stambene zajednice?

Javna debata o stambenoj politici u Nišu: Kako unaprediti stambene zajednice?

0

Javna debata pod nazivom “Lokalna stambena politika Niša – Kuda idemo?” organizovana od strane Lokalne fondacije Niš (LFN) biće održana u četvrtak, 29. avgusta, u 18 sati u prostoru Deli, Davidova 2a. Ova debata ima za cilj da otvori dijalog o trenutnim problemima i mogućnostima unapređenja stambenih zajednica u Nišu. kazali su organizatori.

Na događaju će učestvovati predstavnici stambenih zajednica koje su prethodno dobile podršku na javnom konkursu, kao i profesionalni upravnici zgrada, stanari i drugi zainteresovani građani.

“Učesnici će predstaviti svoje ideje o tome kako se može poboljšati stanje u stambenim zajednicama i na koji način se one same mogu angažovati u ulepšavanju i unapređenju svog okruženja. Ključna pitanja koja će biti razmatrana uključuju koje su mere podrške potrebne stambenim zajednicama i kako se mogu razviti zajedničke inicijative za bolji životni prostor”, saopštio je LFN.

Dragana Stevanović iz Bulevara Nemanjića 64, Marko Nedeljković iz udruženih zajednica Milojka Lešjanina i Sokolske, Aleksandra Tarlać iz Ulice Stanka Vlasotinčanina i Petar Pejić iz Bulevara svetog Pantelejmona 43 predstaviće konkretne projekte i inicijative koje su sprovedene zahvaljujući podršci koju su dobili.

Inicijativa “Komšije za bolju zajednicu” koju LFN realizuje u okviru EU resurs centra za civilno društvo, već je organizovala niz sličnih aktivnosti, uključujući javnu debatu, fokus grupe i konkurs za podršku stambenim zajednicama. Do sada je pet stambenih zajednica iz Niša dobilo podršku, a kroz ove inicijative LFN teži da prikupi što više informacija o problemima sa kojima se susreću građani i da ponudi rešenja koja će biti upućena nadležnim institucijama.

S obzirom na ograničen broj mesta, učesnici se moraju prijaviti putem Google formulara. Organizatori se nadaju da će debata doneti korisne uvide i doprineti boljoj saradnji između građana, stambenih zajednica i institucija, sa krajnjim ciljem poboljšanja kvaliteta života u urbanim sredinama Niša.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas