Početna » Saobraćajna policija pojačava kontrolu u školskim zonama

Saobraćajna policija pojačava kontrolu u školskim zonama

0

Saobraćajna policija apeluje na roditelje da ukažu deci na pravila bezbednog učešća u saobraćaju i da ih savetuju da, pre stupanja na kolovoz, obavezno pogledaju levo i desno kako bi se uverili da mogu bezbedno da ga pređu.

Takođe, neophodno je da to čine na obeleženim pešačkim prelazima i isključivo kada je na semaforu za pešake upaljeno zeleno svetlo, kao i da pri tom ne koriste mobilni telefon i slušalice.

Neophodno je ukazati deci i da kolovoz prelaze najkraćim putem, bez trčanja, kao i da vode računa o tome da ih vozači vide pre prelaska, odnosno da put ne prelaze između parkiranih vozila, kao i da se uvere da je vozač počeo da koči.

Poželjno je da u popodnevnoj smeni đaci pešaci nose retroreflektujuće delove na odeći i obući ili svetloodbojni prsluk, kako bi ih vozači bolje uočili i da paze kada izlaze iz autobusa, da ne prelaze kolovoz ispred ili iza zaustavljenog autobusa, već kada on ode sa stajališta.

Uprava saobraćajne policije svim roditeljima i đacima želi bezbedan i srećan početak nove školske godine, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas