Početna » Gradonačelnik posetio Likovnu koloniju u Sićevu. Najavio novu zgradu muzeja

Gradonačelnik posetio Likovnu koloniju u Sićevu. Najavio novu zgradu muzeja

0

Gradonačelnik Dragoslav Pavlović i gradska većnica za kulturu Ivana Cvetković posetili su učesnike ovogodišnje Likovne kolonije u Sićevu koja nastavlja tradiciju prve Jugoslovenske umetničke kolonije čiji je osnivač poznata srpska slikarka Nadežda Petrović.

,,Sićevo ovog vikenda odiše lepotom, mladošću i pozitivnom energijom. Zaista je pravo uživanje i privilegija družiti se sa umetnicima iz likovne kolonije dok stvaraju u svom prirodnom ambijentu i nastavljaju misiju širenja lepote, dobrote i humanosti na koju nas je obavezala Nadežda Petrović još pre 119 godina”, rekao je Pavlović.

Foto: Grad Niš

Umetnička dela nastala tokom ovogodišnje manifestacije biće izložena u Paviljonu u Tvrđavi tokom novembra ove godine.

,,Radujem se trenutku kada će svi ljubitelji umetnosti moći da vide dela koja su nastala u ovom predivnom ambijentu, ali se još više radujem novoj zgradi Narodnog muzeja koji ćemo izgraditi i u kome će konačno biti mesta i za sva ona dela koja su nastala od osnivanja kolonije u Sićevu a koja su, zbog nedostatka adekvatnog prostora, već decenijama u raznim depoima i skladištima. To je umetničko blago kakvim malo gradova u svetu može da se pohvali i moramo ga što pre izneti na svetlost dana”, poručio je Gradonačelnik Niša.

Foto: Grad Niš

Ovogodišnja Sićevačka kolonija okupila je ukupno 9 umetnika. Tu su slikari iz Srbije, Hrvatske i Bugarske, a među njima je priliku da deset dana stvara u ovom živopisnom prostoru, po tradiciji, dobilo i dvoje umetnika iz Niša.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas