Početna » Održan četvrti Niški bazar malih proizvođača hrane uz podršku Gradske opštine Medijana

Održan četvrti Niški bazar malih proizvođača hrane uz podršku Gradske opštine Medijana

0

Gradska opština Medijana, jedan od pokrovitelja manifestacije „Niški Bazar malih proizvođača hrane“, ugostila je proizvođače iz cele Srbije, uključujući lokalne proizvođače iz Niša i južne Srbije. Ovaj događaj, koji promoviše domaće proizvode i tradicionalnu kuhinju, svečano su otvorili predsednik opštine Mladen Đurić i članica Veća Marijana Šatara.

„Ova manifestacija nas podseća na lepotu i raznolikost domaćih proizvoda i naše tradicionalne kuhinje. Pored kvalitetnih, organskih namirnica, pakovanih u ekološku ambalažu, ona pomaže očuvanju tradicije i podstiče razumevanje porekla onoga što nam je na trpezi“, rekao je Đurić.

Đurić je takođe naglasio važnost podrške ovakvim manifestacijama, ističući da one promovišu ručno rađene proizvode, rezultat ljubavi, truda i odricanja malih proizvođača.

„U netaknutoj prirodi, turizmu i zdravoj hrani leži veliki potencijal za razvoj malog preduzetništva“, dodao je Đurić.

Foto: GO Medijana

Posetioci su uživali u raznovrsnim domaćim proizvodima, od džemova i suhomesnatih proizvoda do ajvara, meda i sireva, uz akustičnu muziku benda Duo Replay. Ovaj četvrti bazar bio je poseban jer je po prvi put održan na javnoj površini, okupljajući preko 25 malih proizvođača.

Udruženje „Mali proizvođači hrane u Srbiji“, organizator događaja, ima za cilj da poveže male proizvođače sa većim tržištima i omogući kupcima pristup kvalitetnim, domaćim proizvodima. Ovaj bazar deo je šireg projekta „Akademija malih proizvođača“, koji se realizuje uz podršku Projekta „Velika mala privreda“, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Niš i Gradskom opštinom Medijana.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas