Početna » Opština Medijana podržava mlade matematičke talente: Milica i Nikola predstavljaju Niš u Petnici

Opština Medijana podržava mlade matematičke talente: Milica i Nikola predstavljaju Niš u Petnici

0

Predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana, Miloš Nešić, i član opštinskog Veća zadužen za sport i obrazovanje, Milan Milenković, ugostili su dvoje izuzetno talentovanih učenika – Milicu Milošević i Nikolu Đorđevića, koji su pozvani da učestvuju na Letnjoj školi u Istraživačkoj stanici Petnica 2024. godine. Ova prestižna škola okuplja 285 učenika iz cele Srbije, a Milica i Nikola su među retkima iz Niša koji su dobili ovu priliku.

Milica, učenica osmog razreda specijalnog odeljenja za matematiku Gimnazije “Svetozar Marković”, i Nikola, učenik osmog razreda Osnovne škole „Učitelj Tasa“, ističu se kao jedni od najuspešnijih učenika svoje generacije. Njihovi impresivni rezultati na državnim i međunarodnim takmičenjima iz matematike doneli su im priliku da budu deo ovog značajnog programa.

Predsednik Skupštine, Miloš Nešić, izrazio je ponos što Gradska opština Medijana podržava ovakve mlade talente.

„Naša opština prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i budućnost mladih ljudi. Milica i Nikola će u Petnici imati priliku da budu okruženi vršnjacima i nastavnicima posvećenim istraživanju i razvoju talenata, što će značajno obogatiti njihovo školovanje”, rekao je Nešić.

Foto: GO Medijana

On je takođe podsetio na Fond „Sveta Petka“, osnovan 2005. godine, koji ima za cilj podsticanje razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, umetnosti i sporta.

„Gradska opština Medijana će nastaviti da podržava ovakve inicijative i traži načine da poboljša uslove za obrazovanje i razvoj mladih“, naglasio je Nešić.

Većnik Milan Milenković dodao je da su nadarena deca najvredniji resurs Niša i Srbije.

„Kvalitet, trud i upornost se uvek isplate. Naša je dužnost da podržimo mlade talente i omogućimo im prilike da ostvare svoj pun potencijal,” izjavio je Milenković.

Letnja škola u Petnici biće dragoceno iskustvo za Milicu i Nikolu, gde će usavršiti svoje znanje u naučnoistraživačkom okruženju i dodatno se pripremiti za buduće akademske izazove.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas