Početna » Akademik Matija Bećković predstavlja svoju prvu autobiografiju „Majka Zorka“ u Nišu

Akademik Matija Bećković predstavlja svoju prvu autobiografiju „Majka Zorka“ u Nišu

0

Akademik Matija Bećković nedavno je objavio svoje prvo prozno delo – autobiografiju pod nazivom „Majka Zorka“. Knjiga je objavljena u izdanju „Vukotić medije“ i biće promovirana i u Nišu.

Promocija ove knjige održaće se u četvrtak, 3. oktobra, u Gradskoj kući, a razgovor sa autorom organizuje Niški kulturni centar.

Knjiga započinje Dnevnikom Bećkovićeve majke, hrabre žene koja je pisala tokom teških vremena dok je bila supruga četničkog vođe. Kroz ovaj Dnevnik, autor pruža jedinstveno svedočanstvo o izazovima i patnjama jednog doba. Uz Dnevnik, njegova majka mu je ostavila i „Tužni roman“, u kojem opisuje svoj život sa troje dece koja su nespretno čekala povratak oca, koji nikada nije imao ni grob. Ova emotivna ispovest takođe čini deo ovog izuzetnog dela, kako ističe izdavač „Vukotić media“.

Bećković, oslanjajući se na majčina kazivanja, prvi put piše o svom životu, odrastanju, školovanju i borbi koju je njegova majka vodila za dobrobit svoje dece.

Na promociji knjige „Majka Zorka“ u Nišu, osim autora, govoriće i izdavač Manjo Vukotić. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan, pa su svi pozvani da prisustvuju ovom važnom događaju.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas