Početna » Otkriveno pranje novca: Preduzetnik iz Kraljeva uhapšen zbog fiktivnih računa

Otkriveno pranje novca: Preduzetnik iz Kraljeva uhapšen zbog fiktivnih računa

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštava u Nišu, uhapsili su D. A. (1986), odgovorno lice preduzeća „Una ekspres transport“ iz okoline Kralјeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.

“On se sumnjiči da je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine, u toku 2022. godine primio fiktivne račune za usluge znajući da nikada nisu realizovane i izvršio prenos novca u iznosu od 500.600 dinara na račun firme M. P., odgovornog lica firme „Miloteks tim“ iz Pirota, koji je ranije uhapšen”, saopštio je MUP Srbije.

Potom je, kako se sumnja, M. P. deo novca u iznosu od 465.558 dinara vratio osumnjičenom D. A., dok je ostatak zadržao i koristio za sopstvene potrebe.

D. A. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas