Početna » Od bakinog recepta do preduzetničkog uspeha: Dragana Savić inspiracija za sve žene! [VIDEO]

Od bakinog recepta do preduzetničkog uspeha: Dragana Savić inspiracija za sve žene! [VIDEO]

0

Niš je oduvek bio grad sa bogatom tradicijom i veštim zanatlijama, a sada dobija novu preduzetnicu koja čuva nasleđe svojih predaka. Dragana Savić, iskusna majstorica za izradu domaćih kora, tortilja i sukanih kora, odlučila je da preduzme korak koji mnoge žene sanjaju – pokreće sopstveni biznis zasnovan na starim receptima koje je nasledila od svoje bake.

Njena posvećenost i strast prema autentičnom načinu pripreme tradicionalnih proizvoda pretvorili su je u pravi uzor za žene koje žele da se otisnu u preduzetničke vode.

„Radila sam kod mnogih privatnika koji nisu cenili moj trud, pa sam odlučila da radim za sebe“, priča Dragana sa sjajem u očima i sa neverovatnom energijom i verom.

 

„Neću da odustanem, idem napred i želim da zapošljavam druge i prenesem zanat. Mladima poručujem da bez rada nema ništa.“

Spoj Tradicije i Inovacije

Za Draganu, pokretanje biznisa nije samo ekonomska odluka, već i način da očuva nasleđe svoje porodice. Koristeći stare recepte i metode rada, njeni proizvodi, poput sukanih kora, praviće se ručno i peku na šporetu na drva – baš kao što je to radila njena baka.

„Sve će biti bez aditiva, samo brašno, voda i so, onako kako je to radila moja baka“, kaže Dragana.

 

„Ljudi koji me znaju, znaju da ću uvek dati prioritet kvalitetu. Ma koliko bilo teško, želim da ostanem verna onome što radim.“

Ovakav način proizvodnje ne samo da osigurava autentičnost, već će pomoći Draganinim kupcima da uživaju u zdravim i kvalitetnim domaćim proizvodima. Planira da svaki dinar od subvencije uloži u unapređenje svog biznisa. Zanimljivo je i to da će prvo kupiti pećkicu koju je koristila na svom prvom poslu sa korama.

„Nema veliku vrednost, ali meni puno znači“, objašnjava ona. „To je deo mog puta i želim da nastavim posao s njom.“

Saveti Ženama: Ne Odustajte od Svojih Snova

Dragana je primer hrabre i odlučne žene koja ne odustaje lako.

„Žene ne treba da se plaše, nego treba da se bore da ostvare svoje ciljeve. Ako nešto želite u životu, morate da budete uporni“, poručuje Dragana svim ženama koje razmišljaju o pokretanju svog posla.

 

„Uspeh ne dolazi preko noći, morate da radite, da budete strpljivi i da imate podršku. Meni su suprug i deca najveća podrška i to mi mnogo znači.“

Podrška stiže i iz grada i Nacionalne službe za zapošljavanje

Dragana je jedna od mnogih kojima su Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) pomogli kroz program samozapošljavanja. Ove godine, 60 kandidata dobilo je sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa, a Dragana je odlučna da iskoristi svaku priliku koju je dobila.

„Hvala gradu i NSZ-u, sredstva nisu velika, ali za mene su od neprocenjivog značaja“, dodaje Dragana.

 

„Ja ću svaki dinar pažljivo da uložim, kako bih odradila posao i zaposlila druge.“

Na teritoriji grada Niša, 16.598 lica je bez posla, a programi poput ovog pružaju nadu mnogima. Dragana je dokaz da uz trud, posvećenost i podršku, svaki san može postati stvarnost. Njena priča je podsetnik da se ne treba bojati izazova, već ih hrabro prihvatiti i stvarati nove prilike – ne samo za sebe, već i za druge.


Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša dobijuenih na K O N K U R S U  za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja u 2024. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Pročitajte još…

Žene zauzimaju mesto na gradilištima i u radionicama. Jednako uspešne Vaska i Milica kreče i gletuju

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas