Početna » Kompanija Leoni obeležila u Prokuplju 15 godina rada u Srbiji

Kompanija Leoni obeležila u Prokuplju 15 godina rada u Srbiji

0

Kompanija „Leoni“ obeležila je danas u Prokuplju 15 godina rada u Srbiji. „Leoni“ je svoju prvu fabriku u Srbiji otvorio upravo u tom gradu 2009. godine. Pet godina kasnije otvorena je fabrika u Malošištu, a 2017. godine i u Nišu. Kompanija je i nakon toga nastavila da širi svoju mrežu, pa je u Kraljevu 2019. izgrađena najveća ,,Lonijeva“ fabrika ne samo u Srbiji, već i u svetu.

Kompanija ,,Leoni“ ima oko 12.500 zaposlenih i najveći je poslodavac u Srbiji u oblasti industrije. Obeležavanju jubileja, pored čelnika kompanije, prisustvovala je ministarka privrede Adrijana Mesarović, zatim zvaničnici iz Prokuplja, Niša, Kraljeva i Doljevca kao i mnogobrojni partneri i saradnici.

Ministarka Mesarović je istakla da je ,,Leoni“ ne samo jedan od ključnih investitora, već i pouzdan partner koji sa nama gradi sigurniju i bolju budućnost. Ona je dodala veruje da će naša saradnja nastaviti da jača, i da ćemo u budućnosti svedočiti još većim ulaganjima i dubljoj saradnji.

Foto: Grad Niš

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović rekao je da je kompanija Leoni važan partner i jedan od najvećih poslodavaca u Nišu.

,,Ove godine navršava se 8 godina od otvaranja pogona u našem gradu i upravo zahvaljujući toj velikoj investiciji, broj nezaposlenih u Nišu je, posle mnogo godina, počeo značajnije da pada. Ta fabrika je i danas među najvećim u Nišu i zato će Leoni, bez obzira na transformacije u vlasničkoj strukturi na globalnom nivou, u nama uvek imati pouzdanog i iskrenog partnera i saradnika“, poručio je gradonačelnik Pavlović.

Kompanija „Leoni“ proizvodi optička vlakna i kablovske snopove za automobile premijum klase najpoznatijih svetskih proizvođača automobila. Kao globalni dobavljač proizvoda, rešenja i usluga za upravljanje energijom i podacima u automobilskoj industriji, ostvaruje ukupnu prodaju od oko 5,5 milijardi evra sa oko 95.000 zaposlenih u 26 zemalja širom sveta.

„Leoni Srbija“ izvozi kompletnu proizvodnju pa je tako 2023. godine bila među pet najvećih srpskih izvoznika, a među liderima je i na području Regionalne privredne komore Niš. Kompanija sarađuje sa oko 700 lokalnih dobavljača i time višestruko doprinosi ekonomskom razvoju Srbije. Posebna pažnja pridaje se razvoju zaposlenih kroz treninge i obuke, a brojnim učešćima u društveno odgovornim akcijama značajno doprinosi i razvoju lokalnih sredina.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas