Početna » Novaković: Kritike opozicije o istraživanjima kod izvorišta Studena su politički poeni bez osnova [VIDEO]

Novaković: Kritike opozicije o istraživanjima kod izvorišta Studena su politički poeni bez osnova [VIDEO]

0

Predsednik Skupštine grada Niša, prof. dr Igor Novaković, odlučno je odbacio tvrdnje o ugroženosti kvaliteta vode sa izvorišta Studena. On je naglasio da je situacija oko bušotina postala tema nesporazuma i političkih manipulacija i to baš u trenutku kada Skupština Srbije raspravlja o litijumu.

Novaković je objasnio zašto je odbijena inicijativa opozicije da se o istraživanjima koja se sprovode kod Niške Banje raspravlja na sednici Skupštine grada Niša.

“Taj dopis nije u skladu sa Statutom grada. Nije u skladu sa Zakonom i tako dalje. Oni ga nisu čak ni dostavili na vreme. Zakonski rok je tri dana. Znači, kako da učinimo nezakonito delo da bi tu tačku uvrstili u dnevni red? I ovo je interesantno, da ta bušenja nisu počela juče, već su počela 2021. godine. Sada je tema interesantna, Skupština Republike Srbije o litijumu, a ovde opozicija o izvorištu Studena. Ja se plašim ako mi počnemo da bušimo ovde u centru za neku kanonizacionu mrežu, da će opozicija da se sjati oko te rupe, da utvrdi da li ima otrovnih materija koji se slivaju u kanalizacionu ili u vodovodnu mrežu”, rekao je Novaković.

On je podsetio da je gradonačelnik razgovarao sa ministrom energetike i rudarstva, da su poslati inspekcije, da se obavljaju  nadzori bušotina. Svakodnevno see proverava kvalitet vode.

“Kvalitet vode se nije promenio ni malo. Ova priča se pokreće samo zbog uznemiravanja javnosti i eventualnog dobijanja nekih jeftinijih političkih poena, koji su u ovom trenutku kompatibilni sa republičkom raspravom o litijumu.”

Predsednik Skupštine je upitao: Zašto se ne pitaju oko Aleksinca, gde je rudnik uglja?

“Ljudi, molim vas, mi živimo u ovom gradu. Ja nemam nameru da idem iz ovog grada. Ovo je moj grad, ja ću ovde da ostanem da živim. Vi znate da možete da me vidite na svakom ćošku. Ja garantujem da neću dozvoliti da se desi nešto što bi moglo da poremeti život i zdravlje naših sugrađana”, poručio je Novaković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

logo glas juga b

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas