Početna » U Medijani forirana komisija čiji je zadatak da proveri kako je SNS vlast trošila novac

U Medijani forirana komisija čiji je zadatak da proveri kako je SNS vlast trošila novac

0

Na sednici Skupštine opštine Medijana, jedine opozicione opštine u Srbiji, doneta je odluka o formiranju Komisije koja će analizirati trošenje opštinskog budžeta u protekle četiri godine. Ova komisija ima zadatak da ispita budžetske transakcije i utvrdi eventualne nepravilnosti u periodu od 2020. do 2024. godine.

Cilj Komisije je pregled svih ugovora i faktura koje su nastale tokom mandata prethodne vlasti, predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS). Ukoliko se otkriju sumnje na zloupotrebe ili nepravilnosti, moguće je da će biti pokrenuti postupci protiv odgovornih lica.

“Svaki odbornik ima pravo da ima uvid u finansijsko poslovanje Opštine. To su javni dokumenti i sredstva, i naš zadatak je da iznesemo izveštaj pred Skupštinu i građane”, izjavio je predsednik Skupštine Miloš Nešić.

Komisija ima rok od dva meseca, odnosno do kraja budžetske godine, nakon čega će biti odlučeno o njenom daljem radu. Predsednik Komisije Bojan Mitić će za svoj rad primati mesečnu naknadu od 70.000 dinara, dok će članovi Srđan Nonić i Bogoljub Nikolić primati po 50.000 dinara mesečno.

“Kako smo preuzeli odgovornost za vođenje Gradske opštine Medijana, zatekli smo veliki broj ugovora. Prvi je bio ugovor sa Telekomom, a zatim smo, gospodin Nešić, predsednik opštine, i ja, imali neprijatan razgovor sa jednim privrednikom koji je imao neki ugovor u vezi sa pozicijama i normama. Proverili smo verodostojnost tog ugovora, i ako pružimo uslugu, platićemo je, s obzirom na to da je iznos enorman. Kao odgovorna vlast, želimo da nastavimo s realizacijom ugovora. Ono što je realizovano, biće plaćeno, a ono što nije, neće biti. Novinari su pisali o nekim klupama koje vrede 144.000 dinara. Da li te klupe zaista tolio vrede? Osoba koja je prodala te klupe opštini je ubrzo posle toga zatvorila firmu”, kazao je predsednik Opštine Mladen Đurić.

Suština ove komisije je da proveri poslovanje u periodu od 2020. do 2024. godine. Nakon toga, komisija će obavestiti javnost o tome šta je pronašla.

Ova odluka dolazi nakon višegodišnje vladavine koalicije okupljene oko SNS-a u Medijani.

Pročitajte još…

 

Neslaganje i pritisci u novoj vlasti u GO Medijana? Da li su izbori blizu?

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas