Početna » Zimska služba spremna, nabavljena nova mehanizacija (VIDEO)

Zimska služba spremna, nabavljena nova mehanizacija (VIDEO)

0
Zimska služba spremna je za predstojeće hladne dane, a JKP Mediana ovaj zimski period dočekuje i sa novom mehanizacijom. Pripremljeno je 2000 tona soli, što, kako je rečeno u poređenju sa prošlom godinom, kada je potrošeno 139 tona, predstavlja jednu ozbiljnu količinu koja obećava da problema sa snegom neće biti.

Zimsku službu i novu mehanizaciju obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

Ivan Mihajlović, direktor JKP “Mediana”

Trenutno na raspolaganju imamo 17 vozila Zimske službe, a u slučaju većih padavina taj broj može da se poveća i na 24. Od opreme pored velikih vozila koja su postrojena, imamo i male mašine, čistilice i traktore koji će se koristiti u slučaju većih padavina za čišćenje javnih površina, trogova i parkova. Mediana raspolaže i sa tri bacača snega”, kazao je direktor JKP “Mediana” Ivan Mihajlović.

Šef Zimske službe Nenad Stanković podsetio je da je prošle godine Niš bio 20-tak dana pod snegom, a blaga zima se najavljuje i ove godine.

Nenad Stanković, šef Štaba Zimske službe

“JKP “Mediana” u potpunosti je spremno za zimsku sezonu, tu je i PZP “Trejs” koje će brinuti o seoskom području. Imamo i dovoljne količine soli, tako da građani mogu da budu spokojni. Ukoliko dođe do većih padavina angažovaće se i druga preduzeća koja raspolažu teškom mehanizacijom”, kazao je Stanković.

Zimu spremno dočekuju i zaposleni u JKP Mediana. Biće ih angažovano ukupno 100.

“Nova vozila nam znače, jer ćemo biti efikasniji u radu. Prošla zima je bila lakša, ali mi imamo dežurstva i dnevni i noćni rad”, kazao je Alen Pavlović, zaposleni u JKP Mediana.

JKP “Mediana” je za poslednje dve godine povećalo vozni park za 20 procenata. Nabavljeno je ukupno 27 vozila, a od tog broja pet je velikih vozila. Mihajlović je pojasnio da se radi o dva autopodizača, pet cisterni, tako da će na proleće početi održavanje ulica većom dinamikom, što samo govori da će i čistoća grada biti bolja, jedan auto fekalac, mala otvorena vozila, dostavna vozila i ono što je najvažnije ukupno 9 smećara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

JKP Mediana dobila je i nove kontejnere. Nabavljeno je 350 plastičnih kontejnera koji će biti postavljeni u plavoj zoni, u centru grada, pa prilikom odvoza smeća u toku noći više neće biti buke, zaključili su u ovom preduzeću.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas