Početna » Praznične liturgije, paljenje Badnjaka i lomljenje česnice ispred Crkve Sveti Prokopije u Prokuplju

Praznične liturgije, paljenje Badnjaka i lomljenje česnice ispred Crkve Sveti Prokopije u Prokuplju

0
Crkva Sveti Prokopije u Prokuplju tradicionalno proslavlja najveći hrišćanski praznik, svetim liturgijama, paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice. Svake godine veliki broj vernika, građana Prokuplja i topličkog kraja, prisustvuje prazničnim svečanostima u čast rođenja Isusa Hrista.

Proslava božićnih praznika ove godine počela je na Badnji dan, liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u 8 sati. Praznično Bdenije najavljeno je za 16 sati, a nakon službe ispred Hrama, vernici će u 17:45 sati prisustvovati tradicionalnom paljenju badnjaka i lomljenju česnice sa zlatnicima.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Božiću, tačno u ponoć počinje prva Liturgija Svetog Vasilija Velikog, a u 8 sati, 7. januara druga božićna liturgija. Večernja liturgija zakazana je za 17 časova na Božić.

Drugi dan najradosnijeg przanika, 8. januar, Sabor presvete Bogorodice, počinje Svetom liturgijom u 8 sati, a u 17 sati služiće se večernja liturgija.

Sveti Prvomučenik i Arhiđakon Stefan, treći je dan božićnih praznika, koji se obeležava svetim liturgijama u 8 sati i u 17 časova.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas