Početna » Konstituisana Skupština grada Prokuplja – za predsednika Skupštine izabran Dejan Lazić

Konstituisana Skupština grada Prokuplja – za predsednika Skupštine izabran Dejan Lazić

0
U Prokuplju je danas održana konstitutivna sednica nove Skupštine grada. Verifikovani su mandati odbornika i za predsednika Skupštine u novom sazivu, tajnim glasanjem sa 40 glasova od prisutnog 51 odbornika, izabran Dejan Lazić koji je ovu funkciju obavljao i u prošlom sazivu.

Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Milosav Petrović, a pomagali su mu u svojstvu najmlađih odbornika u novom sazivu Skupštine, Marija Đurković i Aleksandar Šljivić.

Izveštaj o rezultatima lokalknih izbora za prokupačku Skupštinu podneo je predsednik Gradske izborne komisije Nikola Кoprivica, koji je rekao da je na izbore 17. decembra 2023. godine izašlo ukupno 21.812 glasača, a da su oni najviše glasova dali listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić –Prokuplje ne sme da strane“, koja je na osnovu toga od ukupno 55 dobila 35 mesta u lokalnom parlamentu. Takođe je da je druga po broju glasova i osvojenih mandata lista Srbija protiv nasilja koja je dobila 10 odborničkih mesta, a da je Socijalističkoj partiji Srbije odnosno listi „Ivica Dačić premijer Srbije“ pripalo pet odborničkih mesta, „Zavetnicima“ tri i koaliciji „Nada“ dva odbornička mandata.

U daljem toku prve sednice u novom sazivu, takođe tajnim glasanjem za zamenika predsednika Skupštine izabran je Ivica Spasić. Novi sekretar Skupštine grada Prokuplja biće Tanja Đorđević, a njen zamenik Dragan Vuksanović.

Кako je danas rečeno nova sednica Skupštine grada Prokuplja očekuje se vrlo brzo i kako je istaknuto na njoj će biti izabrani novi gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Grada Prokuplja kao i članovi Gradskog veća Grada Prokuplja.

Danas je doneto i rešenje o prestanku mandata Privremenom organu Grada Prokuplja u delu koji odnosi u obavljanju tekućih i nadležnih poslova iz nadležnosti Skupštine grada Prokuplja.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas