Početna » Četrdeseti protest žitelja Delijskog Visa: Borba za asfalt i bezbednost se nastavlja

Četrdeseti protest žitelja Delijskog Visa: Borba za asfalt i bezbednost se nastavlja

1

U petak je održan jubilarni 40. protest žitelja naselja Delijski Vis, koji su blokirali raskrsnicu između ulica Marina Držića i Svrljiški partizanski odred na sat vremena, kod drakstora Kum. Razlog protesta je dugogodišnje nezadovoljstvo građana zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije, što rezultira čestim poplavama kuća, podruma i garaža tokom jakih kiša.

Nedavne odluke gradske vlasti dodatno su produbile nezadovoljstvo među stanovnicima. Svi radovi na asfaltiranju ulica su obustavljeni, a mašine povučene sa terena, ostavljajući stanovnike u neizvesnosti.

„Nakon više organizovanih protesta i sastanaka sa rukovodstvom Grada Niša, dobili smo obećanje da će sve ulice biti asfaltirane do Nove godine. Pozivamo buduće čelnike Grada Niša da ispune dato obećanje građanima i da asfaltiraju sve kritične ulice u naselju Delijski Vis,“ rekao je Dejan Veličković, jedan od organizatora protesta.

Udruženje naselja Delijski Vis naglašava da je bezbednost žitelja ozbiljno ugrožena. Česte poplave ne samo da nanose materijalnu štetu, već predstavljaju i ozbiljan zdravstveni rizik.

„Poplave izazivaju vlagu koja može dovesti do stvaranja buđi i drugih zdravstvenih problema, posebno kod dece i starijih osoba,“ ističu iz udruženja.

Meštani su odlučni da ne odustanu dok se njihovi zahtevi ne ispune. Najavljeni su novi protesti, a u planu je i organizovanje javnih tribina kako bi se privukla pažnja šire javnosti i odgovornih institucija.

Stanovnici Delijskog Visa se nadaju da će njihovi glasovi biti konačno uslišeni.

„Želimo samo osnovne uslove za život dostojan čoveka. Ne tražimo ništa nemoguće,“ poručuju žitelji ovog niškog naselja.

1 komentar

Avatar
W.w. 30. jun 2024. - 07:39

Misle da će rešiti svoj problem maltretiranjem drugih građana koji sa tim nemaju nikakve veze? Neka blokiraju gradske ustanove a ne ljude koji moraju da prođu bulevarom.

Odgovor

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas