Početna » Dualni model u Trgovinskoj školi Niš. Plaćena praksa i mogućnost dodatnog rada u kompanijama

Dualni model u Trgovinskoj školi Niš. Plaćena praksa i mogućnost dodatnog rada u kompanijama

0
Trgovinska škola u Nišu ima tradiciju koja je duža od veka. Za 130 god.postojanja, kroz Trgovinsku školu prošlo je stotine genercija. Škola je svojim programima uspela da se prilagodi zahtevima savremenog tržišta rada, posebno kroz implementaciju dualnog obrazovnog modela.

Trgovinska škola Niš danas nudi redovno školovanje iz više obrazovnih profila: Komercijalista (četvorogodišnji smer), Trgovinski tehničar (četvorogodišnji smer) i Trgovac (trogodišnji smer).

“Osim modernih učionica za trgovinu, komerciju i informatiku opremljenih najsavremenijom opremom, škola se ističe i kroz praktičnu nastavu realizovanu po dualnom modelu – učenje kroz rad”, saopštili su u ovoj školi.

Dualni model obrazovanja podrazumeva da učenici jedan do dva dana nedeljno provode u kompanijama kao deo svoje praktične obuke.

“Ova praksa je plaćena, a učenici mogu godišnje zaraditi do 100.000 dinara, uz dodatne bonuse i podršku države od 45.000 dinara”, kažu u Trgovinskoj školi i dodaju da je ova inicijativa podržana Uredbom Vlade Srbije koja stipendira učenike kroz mesečnu nadoknadu tokom devet meseci preko namenskog računa koji će biti otvoren u Poštanskoj štedionici.

Navedene kompanije nude učenicima, koji kod njih obavljaju praksu, plaćeni honorarni rad (preko učeničkih i omladinskih zadruga) tokom letnjih meseci i za vreme povećanog obima posla (na pr. Nova godina, 8.mart, Uskrs….)

Trgovinska škola Niš je među prvim školama koje obrazuju učenike po DUALNOM modelu obrazovanja, na osnovu potražnje privrede i u saradnji sa Regionalnom Privrednom komorom. Posle završenog školovanja učenici imaju mogućnost ZAPOŠLJAVANJA u kompanijama u kojima su obavljali praksu-učenje kroz rad.

Učenicima i roditeljima je predstvljena Trgovinska škola, kompanije kod kojih se obavlja Praktična nastava po dualnom modelu, obrazovni profili i vannastavne aktivnosti na Danu otvorenih vrata koji je održan u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Školskom uparavom i kompanijama koje su u sistemu dualnog obrazovanja.

Učenici Trgovinske škole mogu i da nastave školovanje na najelitnijim fakultetima, a takođe mogu i da se prekvalifikuju, dokvalifikuju i specijalizuju VANREDNO na svim pomenutim smerovima u Trgovinskoj školi Niš.

“Zato, biraj TRGOVINSKU ŠKOLU u NIŠU”, poručuju iz ove škole.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas