Početna » Franklin Kiermyer, Davis Whitfield, Isaiah Collier i Geraud Portal stižu u Srbiju

Franklin Kiermyer, Davis Whitfield, Isaiah Collier i Geraud Portal stižu u Srbiju

Scatter the atoms that remain na Nišvilu

0

Njujorški sastav “Scatter the atoms that remain”, koji se smatra pravim naslednikom Johna Coltranea, nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu u nedelju, 18. avgusta. U postavi su Franklin Kiermyer (bubnjevi), Davis Whitfield (klavir), Isaiah Collier (saksofon) i Geraud Portal (kontrabas).

Jezgro sastava već godinama predvode Franklin Kiermyer, kompozitor, bubnjar i lider, i Davis Whitfield, klavirista, kompozitor i muzički direktor. Bend je poznat po saradnji sa trubačima Randy Breckerom i Roy Hargroveom, basistom Geneom Perlom i saksofonistima poput Gary Bartza, Billy Harpera i George Garzonea. Na Nišvilu će im se pridružiti nova jazz zvezda Isaiah Collier i francuski kontrabasista Geraud Portal.

Kiermyer je poznat po svom ekspanzivnom stilu bubnjanja i duhovnom fokusu svoje muzike. Jazz kritičari ga opisuju kao muzičara sa “religioznim verovanjem u jazz kao oblik čiste inspiracije” (Entertainment Weekly), “retkog džezera blagoslovenog ekstatičnim kvalitetom svog free-bop muziciranja” (Rolling Stone) i kao nekoga ko “pojačava duhovni modalitet igrajući se vulkanskim autoritetom” (Downbeat).

Davis Whitfield, rođen 1993. godine, snimao je i nastupao sa legendama kao što su Pharaoh Sanders, George Coleman i Robert Glasper. Njegova saradnja sa Kiermyerom počela je 2016. godine i od tada je razvio prepoznatljiv zvuk karakterisan dubinom i dometom.

Isaiah Collier, rođen 1998. godine, saksofonista je koji sledi svoje muzičke vizije i preispituje sebe. Na Coltraneov rođendan, 23. septembra 2020. godine, snimio je album “Cosmic Transitions” koji je dobio pet zvezdica od kritičara Downbeata, Joshue Myersa. Collierova hrabrost i muzikalnost donose novu dimenziju u postavu “Scatter the atoms that remain”.

Grupa “Scatter the atoms that remain” prihvaćena je kao koncept koji nosi teret Coltraneovog nasleđa na originalan način. Davis Whitfield je izjavio:

“Setite se kako ste se osećali kada ste prvi put čuli Jimija Hendrixa ili Coltraneove albume. To je ono što želimo da ljudi osećaju kada čuju ‘Scatter the atoms that remain’.”

Ovaj nastup obećava nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje jazza i muzike Johna Coltranea. Nišvil će biti mesto gde će se duh Coltranea ponovo oživeti kroz muziku ovih talentovanih umetnika.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas