Početna » Književni razgovor o romanu „Pakrac“ Vladana Matijevića u Nišu

Književni razgovor o romanu „Pakrac“ Vladana Matijevića u Nišu

0

Niški kulturni centar vas poziva na književni razgovor o romanu „Pakrac“ Vladana Matijevića, koji će se održati u utorak, 25. juna, u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra (NKC).

Na ovom događaju, posetioci će imati priliku da čuju samog autora, Vladana Matijevića, jednog od najcenjenijih savremenih srpskih pisaca, koji je dobitnik brojnih prestižnih književnih nagrada, uključujući Andrićevu, Ninovu, nagradu „Meša Selimović“, „Stevan Sremac“, „Borisav Stanković“, „Isidora Sekulić“ i „Ramonda serbica“. Razgovor će voditi Milena Mišić Filipović, a u diskusiji će učestvovati i doc. dr Mirjana Bojanić Ćirković.

“Roman „Pakrac“, objavljen 2023. godine u izdanju Lagune, dobio je prestižnu nagradu „Beogradski pobednik“ Biblioteke grada Beograda za roman godine i našao se u najužem izboru za ovogodišnju Ninovu nagradu. Ovo delo je izazvalo veliko interesovanje javnosti i kritike, a priča o knjizi i njenim temama sigurno će biti inspirativna i provokativna”, navode u NKC.

Ulaz je slobodan, a razgovor pruža jedinstvenu priliku za dublje razumevanje i diskusiju o savremenom srpskom romanu i njegovim uticajima.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas