Početna » „Moj drug policajac“: Mališani uče o saobraćaju i bezbednosti uz policiju i vatrogasce [VIDEO]

„Moj drug policajac“: Mališani uče o saobraćaju i bezbednosti uz policiju i vatrogasce [VIDEO]

0

Niška tvrđava bilo je mesto sastanka mališana iz vrtića JPU „Pčelica“ i pripadnika policije i vatrogasno-spasilačke brigade u Nišu. Oni su kroz igru i druženje učili kako da se pravilno ponašaju u saobraćaju i mogli su da se upoznaju sa opremom i vozilima policije.

Policijska uprava u Nišu već dugi niz godina u saradnju sa Predškolskom ustanovom „Pčelica“ realizuje projekat „Moj drug policajac“, kao i druge preventivne aktivnosti, koje za cilj imaju poboljšanje bezbednosti dece.

„Danas smo se ovde okupili kako bismo se družili sa našim najmlađim sugrađanima, kako bismo im pokazali šta zapravo policija radi, kako bismo pokazali naša vozila i opremu koje koristimo u svakodnevnom radu. Takođe, razgovaramo o bezbednosti dece u saobraćaju i pružamo im osnovne informacije prilagođene bezbednosnim potrebama i interesovanjima dece“, poručila je Mirjana Ristić, major policije i oficir Odeljenja za prevenciju i rad policije u zajednici PU u Nišu.

Ona je najavila i da će u septembru biti održane radionice za prvake o bezbednosti dece u saobraćaju i u vanrednim situacijama. Ona je mališanima uputila važnu poruku, a to je da su policajci njihovi drugari, i da mogu uvek da im se obrate i da bez ikakvog ustručavanja mogu da potraže pomoć od njih.

Foto: Glas juga

Niški vatrogasci su se takođe družili sa mališanima i preneli im važne lekcije o posledicama paljenja vatre na otvorenom prostoru.

„Želim da podsetim roditelje i bake i deke mališana, a i sve ostale sugrađane, da je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru. Zabranjeno je spaljivanje biljnih ostataka, strnih useva i smeća na otvorenom prostoru. Naši apeli, koje svake godine sprovodimo putem medija, urodili su plodom. Smanjen je broj požara na otvorenom, ali mi ništa ne želimo da prepustimo slučaju, pa želimo da iskoristimo svaku moguću priliku da putem medija još jednom apeluje na sugrađane da to ne rade“, poručio je Vanja Nađ, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade u Nišu

Foto: Glas juga

On ističe da je važno biti posebno oprezan u početnim letnjim mesecima. Čak i od malog požara može da nastane veliki, kao što je to bilo 2012. godine u Babičkoj gori, što je najveći požar u čijem gašenju je Nađ učestvovao.

@glas.juga

„Moj drug policajac“: Mališani uče o saobraćaju i bezbednosti uz policiju i vatrogasce #policija #deca #policajac

♬ Beach style – Peace Bird

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas