Početna » Najbolji srpski sajt je iz Niša. Vasojevići mu dodelili Veliku srpsku povelju

Najbolji srpski sajt je iz Niša. Vasojevići mu dodelili Veliku srpsku povelju

0

Vasojevići, najveće srpsko pleme u Crnoj Gori, sa ponosom su dodelili Veliku srpsku povelju sajtu srpskaistorija.com. Oni su prepoznali njegov doprinos očuvanju nacionalne istorije i kulture. Ovu odluku je saopštio Goran Kiković, predsednik Srpsko-istorijskog kulturnog društva „Nikola Vasojević“ iz Berana, ističući zasluge istoričara Đorđa Bojanića.

„Prateći godinama rad sajta srpskaistorija.com, koji je posvećen našoj nacionalnoj istoriji, doneli smo odluku da ovu Povelju dodelimo istorčaru Đorđu Bojaniću“, rekao je Kiković.

Sajt Srpska istorija pokrenut je sa ciljem očuvanja sećanja na značajne, dramatične i zanimljive istorijske događaje, kao i sudbine ljudi i naroda. U svom radu, Bojanić i njegov tim pokušavaju da skinu prašinu sa istorijskih činjenica, obnavljajući srpsku nacionalnu svest i kulturu. Vasojevići su prepoznali ovu misiju kao izuzetno vrednu.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas