Početna » Petak u znaku dodele mandata: Niške opštine Palilula, Pantelej i Niška Banja formiraju skupštine

Petak u znaku dodele mandata: Niške opštine Palilula, Pantelej i Niška Banja formiraju skupštine

0

U petak, 12. jula, u opštinama Niška Banja, Pantelej i Palilula biće održane sednice na kojima će biti dodeljeni mandati novoizabranim odbornicima. Ove sednice dolaze nešto više od mesec dana nakon lokalnih izbora u Nišu, a na njima će biti formirana zakonodavna vlast u ovim opštinama. Na dnevnom redu su izbori predsednika i zamenika predsednika skupština, kao i sekretara, dok se izbor predsednika opština neće razmatrati.

U opštini Palilula, novi saziv skupštine će činiti 25 odbornika. Lista „Aleksandar Vučić – Palilula sutra“ osvojila je većinu sa 14 odbornika. Grupa građana „Dr Dragan Milić“ dobila je šest mandata, koalicija „Biramo Niš“ četiri, dok je lista „Ujedinjeni – Nada za Niš“ osvojila jedan mandat.

U opštini Pantelej, lista okupljena oko SNS-a ostvarila je „tesnu“ većinu sa 12 odbornika od ukupno 23. Grupa građana „Dragan Milić“ imaće šest odbornika, koalicija „Biramo Niš“ četiri, dok lista „Ujedinjeni – Nada za Niš“ ima jednog predstavnika.

U Niškoj Banji, lista okupljena oko SNS-a osvojila je najviše mandata i imaće 12 od ukupno 19 odbornika. Grupa građana „Dragan Milić“ osvojila je četiri mandata, dok su liste „Ujedinjeni – Nada za Niš“, „Biramo samostalnu i jaku opštinu“ i „Niš, naš grad – Branislav Bane Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“ dobile po jedan mandat.

Ove sednice označavaju prvi korak ka formiranju lokalne vlasti u ovim opštinama, dok će izbor predsednika opština biti održan u narednom periodu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas