Početna » Policija otkrila prevaru u Nišu: Pronađeni milioni i luksuzni satovi

Policija otkrila prevaru u Nišu: Pronađeni milioni i luksuzni satovi

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (1998), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (1998) i D. S. (1998) koji se terete za isto delo u pomaganju.

Prilikom pretresa stana u kom borave A. S. i P. S. pronađeno je oko 6,7 miliona dinara i vredni satovi, a oduzet je i jedan automobil.

A. S. se sumnjiči da je, od 7. maja do 20. juna ove godine, u više navrata, iskorišćavanjem svog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, pristupala bazi podataka pojedinih digitalnih igara na sreću u vlasništvu firme u Nišu gde je radila, a koje se priređuju posredstvom kladionica-operatera, gde je, kako se sumnja, vršila izmenu redovnog toka igara.

Kako se sumnja, ona je upotrebom odgovarajućeg koda, menjala digitalne podatke u igrama, a samim tim i sled događaja i na taj način omogućila korisnicima igara P. S. i D. S. posebne bonuse i tako im pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.292.575 dinara, za koliko je oštetila privredno društvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas