Početna » Poplavljena Zetska ulica u Nišu: Jedno vozilo zaglavljeno u vodi, intervenisali vatrogasci-spasioci

Poplavljena Zetska ulica u Nišu: Jedno vozilo zaglavljeno u vodi, intervenisali vatrogasci-spasioci

0

Snažan pljusak koji je pogodio Niš nešto posle 17 sati izazvao je velike probleme u Zetskoj ulici, tradicionalno najosetljivijoj na kišne padavine.

Uprava za vanredne situacije Niš saopštila je da je jedno vozilo bilo zaglavljeno u vodi, a vozač je uspešno evakuisan nakon brze intervencije vatrogasno-spasilačke brigade.

Vatrogasno-spasilačka brigada primila je poziv nešto pre 18 sati da je jedna osoba zarobljena u vodi u Zetskoj ulici. Četiri pripadnika brigade brzo su reagovala, izvukli su zarobljenu osobu i njeno vozilo iz poplavljenog područja.

„Zbog obilnih atmosferskih padavina, saobraćaj u Zetskoj ulici je obustavljen od strane saobraćajne policije. Na terenu su ekipe JKP ‘Naissus’ Niš koje rade na sanaciji situacije“, navedeno je iz Uprave za vanredne situacije Niš.

Nevreme je pogodilo i šire područje Niša, a u nekim delovima bilo je praćeno gradom. Iako za sada nema detaljnih informacija o šteti, poznato je da je bilo značajnih posledica.

Vatrogasci su takođe intervenisali u Aleksincu, gde je zbog udara groma gorelo drvo u selu Gredetin. Dva vatrogasca-spasioca i jedno vatrogasno vozilo upućeni su na mesto događaja, gde su uspeli da lokalizuju požar.

Oko 16 časova, u selu Osinjinac u opštini Gadžin Han, došlo je do požara izazvanog udarom groma. Vatrogasci su uspeli da spasu 50 kvadratnih metara ekonomskog objekta, dok je 30 kvadratnih metara izgorelo. Predsednik opštine Gadžin Han saopštio je da je zbog nevremena i udara groma došlo do obustave električne energije u 15 sela: Sopotnica, Kaletinac, Osinjinac, Mali Vrtop, Veliki Vrtop, Semče, Mali Krčimir, Veliki Krčimir, Ravna Dubrava, Ličje, Donje Dragovlje, Gornje Dragovlje, Gare, Gornji Dušnik i Šebet.

Štete su takođe prijavljene na usevima i plastenicima širom teritorije opštine usled grada koji je pratio nevreme.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas