Početna » Posle kiše, Beogradski sindikat “razvalio” u Nišu

Posle kiše, Beogradski sindikat “razvalio” u Nišu

0

Na Platou Tvrđave u Nišu je nedavno održan spektakularni koncert Beogradskog sindikata, jednog od najuticajnijih bendova na domaćoj hip-hop sceni. Iako je nastup kasnio zbog nevremena i jakog pljuska, publika je strpljivo čekala, a kada je koncert konačno počeo, energija i entuzijazam benda su nadmašili sva očekivanja.

Beogradski sindikat je ovim koncertom proslavio 25 godina postojanja. Bend, koji je nastao 21. marta 1999. godine, poznat je po svojim tekstovima koji ukazuju na društvene probleme i veličaju srpsku istoriju i veru.

Tokom koncerta, publici je predstavljena numera “Teci reko”, koja se bavi stradanjem Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, posebno u logoru Jasenovac.

Koncert je bio obeležen i brojnim patriotskim momentima, uz stalno vijanje srpskih zastava i zastava Republike Srpske. Publika je horski pevala pesme kao što su “Kosovo je srce Srbije”, ističući važnost Kosova i Metohije za srpski narod.

Pored pesama koje veličaju srpsku istoriju, bend je izveo i hitove kao što su “Nema povlačenja, nema predaje” i “Jedina Srpska”, koje su dodatno podigle atmosferu.

Na kraju koncerta, Beogradski sindikat je publici poklonio pesmu “Čekam sreću”, koja je prošle godine snimljena u čast nastupa u Hali Čair u Nišu.

Koncert je završen uz gromoglasni aplauz i oduševljenje publike, koja je pokazala da je i pored vremenskih neprilika spremna da podrži svoj omiljeni bend. Beogradski sindikat je još jednom dokazao zašto je već 25 godina na vrhu srpske muzičke scene.

Priredio: Đorđe Bojanić, urednik sajta Srpska istorija

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas