Početna » Saradnja za mir i razvoj: Potpisani sporazumi između srpskog i afričkih Rotari distrikta

Saradnja za mir i razvoj: Potpisani sporazumi između srpskog i afričkih Rotari distrikta

0

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora, Aleksandar Radojičić, zajedno sa svojim timom, prisustvovao je otvaranju najvećeg događaja Rotari konvencije u Singapuru. Tokom ovog prestižnog događaja, Radojičić je učestvovao na forumu za međudržavnu saradnju i potpisao nekoliko značajnih sporazuma o saradnji između distrikta Srbija i Crna Gora i distrikta Južna Afrika, Bocvana, Mozambik i Esvatini.

“Ovi potpisani sporazumi omogućavaju unapređenje i proširenje međunarodne saradnje u oblastima školstva, zdravstva, ekologije, kulture, ljudskih prava, kao i promocije mira u svetu. Ovo je za naš distrikt još jedan korak u međunarodnoj saradnji kojom se otvaraju vrata za projekte sa klubovima iz Afrike,” naglasio je Radojičić.

Foto: Rotari distrikt Srbija i Crna Gora

Najveći rotarijanski događaj u Singapuru okupio je blizu 20.000 rotarijanaca iz celog sveta. Distrikt Srbija i Crna Gora predstavljen je kao jedan od distrikata koji ima mirovne klubove, što je prikazano kroz učešće rotaraktovke Tijane Ristić na panelu koji se bavio ovom temom.

Osim guvernera Radojičića, delegaciju su činili: PDG Ljiljana Lainović, DGE Vladan Mijailović, DGN Veliša Stamatović, DGEC Lola Stanić, član RC Beograd Vračar Ivan Đorđević, RPFC Tijana Ristić, DRR Mirko Stojković i CR Dragana Dojčinović.

Potpisivanje ovih sporazuma sa afričkim distriktima predstavlja značajan korak ka jačanju međunarodnih veza i saradnje, posebno u važnim oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvo i promocija mira. Ova inicijativa otvara nove mogućnosti za zajedničke projekte i programe, čime se dodatno osnažuje globalna mreža Rotarija.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas