Početna » Svrljig se priprema za Belmužijadu. Za zabavu zaduženi: Dragana Mirković, Boban Zdravković i Zorana Mićanović

Svrljig se priprema za Belmužijadu. Za zabavu zaduženi: Dragana Mirković, Boban Zdravković i Zorana Mićanović

0

Svrljig, poznat po svojoj prirodnoj lepoti i tradicionalnoj gostoljubivosti, ovog leta će ugostiti jednu od najposećenijih manifestacija u ovom delu Srbije – Belmužijadu.

Od 2. do 4. avgusta Svrljig će biti domaćin trodnevne fešte posvećene belmužu, kulinarstvu i dobrom raspoloženju.

Prvi dan, 2. avgusta, započinje u ritmu zvuka trube i veselja uz nastup Bobana Zdravkovića, čija će energija sigurno podići atmosferu na Pastirištu, glavnom mestu dešavanja.

Drugi dan, 3. avgusta, obeležiće nastup omiljene pevačice Dragane Mirković, koja će svojim hitovima rasplesati sve prisutne i pružiti nezaboravno veče ljubiteljima dobre muzike.

Treći dan, 4. avgusta, biće rezervisan za kulminaciju događaja uz nastup Zorane Mićanović, čija će muzika obeležiti završnicu ovogodišnje Belmužijade.

Osim vrhunskih muzičkih nastupa, posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu i takmičenju u spravljanju belmuža, autentičnog specijaliteta ovog kraja. Belmuž, pripremljen od mladog sira i kukuruznog brašna, neizostavan je deo gastronomske ponude Belmužijade i kulinarski simbol Svrljiga.

Belmužijada nije samo prilika za uživanje u hrani i muzici, već i za otkrivanje lokalne tradicije i običaja.

Organizatori su najavili brojne novine i iznenađenja, čime se očekuje da ovogodišnja Belmužijada bude jedna od najposećenijih i najuspešnijih do sada.

Dođite i učestvujte u jednom od najzabavnijih događaja ovog leta, okruženi prijateljskom atmosferom i ukusima tradicionalne kuhinje. Belmužijada 2024 obećava da će biti nezaboravna!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

 

Pročitajte još…

Pevala više od četiri sata, sišla u publiku i oduševila prisutne. Na kocert Dragane Mirković ljudi iz čitavog Balkana (VIDEO)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas