Početna » Uskoro novi sportski tereni za učenike i građane: OŠ “Dušan Radović” dobija obnovljeni kompleks

Uskoro novi sportski tereni za učenike i građane: OŠ “Dušan Radović” dobija obnovljeni kompleks

0

Atletska staza, teren za tenis, teren za mali fudbal, dva odbojkaška i dva košarkaška terena u krugu škole OŠ „Dušan Radović“ biće rekonstruisani do kraja jula. Rekonstruisane terene će održavati Sportski centar „Čair“, kome je Grad preneo ove terene.

Terene će, pored učenika ove škole, moći da koriste svi građani, a kompleks terena će biti pokriven video-nadzorom, a imaće i svog čuvara.

„Nakon prenošenja od strane Grada na upravljanje i održavanje otvorenih terena u Školi „Dušan Radović“ mi smo sagledali kompletnu situaciju i predložili gradonačelnici i Gradu šta je neophodno sanirati, kako bi tereni mogli nesmetano da se koriste. Ovi tereni su zamišljeni tako da mogu svi građani da ih koriste. Daju najbolju potporu rekreativnim aktivnostima svih uzrasnih kategorija. Terene ćemo održavati i brinuti se o njima na najbolji mogući način“; poručila je direktorka SC „Čair“ Branka Aranđelović.

Ukupna površina svih terena je nešto manja od jednog hektara, a za njihovu rekonstrukciju opredeljeno je gotovo 29 miliona dinara.

„Prošlo je 12 godina otkad je izgrađen ovaj sportski kompleks u naselju Duvanište u krugu Škole „Dušan Radović“ i 12 godina o ovom prostoru niko nije brinuo. Grad je bio vlasnik, titulara nije bilo, škola, odnosno đaci, su koristili ovaj prostor, ali rekonstrukciju niko nikad nije radio. Mi smo došli na ideju da sve ono što se izgradi treba da se vodi računa o njemu, odnosno Grad sa svojim ustanovama. Zbog toga smo mi predali ovaj kompleks ne školi, već Sportskom centru „Čair“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da su do sada rekonstruisali više od 35 sportskih terena u međublokovskom prostoru u gradu, kao i sportske terene u niškim selima.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas