Početna » Vučić na ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Vučić na ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša

0

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovaće sutra ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša, koja predstavlja ključni deo projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš – Dimitrovgrad. Obilazak pripremnih radova zakazan je za 10 časova.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša deo je šireg plana modernizacije srpske železnice, posebno pruge Niš – Dimitrovgrad. Nova obilaznica, koja će biti duga 22 kilometra, ima za cilj da poboljša efikasnost i bezbednost železničkog saobraćaja u ovom delu zemlje.

Detalji Projekta

Projekat obuhvata radove na severnoj obilaznici oko grada Niša, izgradnju jednokolosečne elektrificirane pruge i elektrifikaciju deonice Crveni Krst – veza sa obilaznicom. Planirano je da obilazna pruga počinje od stanice Niš Ranžirna i završava se kod stanice Sićevo, prateći koridor auto-puta Niš – Dimitrovgrad.

Nova jednokolosečna elektrificirana pruga će omogućiti kretanje vozova brzinom do 120 km/h, što će značajno smanjiti vreme putovanja i poboljšati povezanost regiona.

Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor o izgradnji obilaznice sa konzorcijumom na čelu sa firmom “Extra Auto Transport”, u saradnji sa kineskom kompanijom “China Road and Bridge Corporation”. Vrednost ugovora iznosi 153,6 miliona evra, a rok za završetak radova je 1.035 dana.

Ceremonija početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša predstavlja važan korak ka modernizaciji srpske železnice.

Izgradnjom železničke obilaznice oko Niša biti rešeno pitanje niškog železnčkog čvora i da vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, kao i da će bezbednost saobraćaja biti podignuta na viši nivo.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas