Početna » Zaposleni u Nišu zarađuju znatno manje od proseka u Srbiji. Prosečna plata u Pirotu najveća na Jugu Srbije

Zaposleni u Nišu zarađuju znatno manje od proseka u Srbiji. Prosečna plata u Pirotu najveća na Jugu Srbije

0

Prosečna neto plata zaposlenih u Nišu u aprilu iznosila je 92.987 dinara, što je za 3.627 dinara manje od republičkog proseka, koji iznosi 96.614 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. U poređenju sa prosečnim zaradama zaposlenih u Beogradu, plate u Nišu su manje za 28.898 dinara, dok u odnosu na zarade u Novom Sadu zaostaju za 19.025 dinara.

Zvanična statistika takođe ukazuje na značajne razlike u zaradama zaposlenih unutar samog Nišavskog okruga, kao i u okviru različitih opština grada Niša.

Na teritoriji Nišavskog okruga, najveću prosečnu platu zabeležili su zaposleni na teritoriji opštine Medijana, gde je prosek iznosio 105.856 dinara. Nasuprot tome, najnižu prosečnu platu imali su stanovnici opštine Gadžin Han, sa 67.839 dinara.

U samom gradu Nišu, najnižu prosečnu platu za april primili su stanovnici Niške Banje, sa prosekom od 75.280 dinara. Prosečna neto zarada u opštini Crveni krst bila je nešto viša i iznosila je 79.534 dinara, dok su zaposleni u opštini Palilula ostvarili prosečnu zaradu od 85.002 dinara. U opštini Pantelej, prosečna plata iznosila je 88.478 dinara.

Od svih gradova na jugu Srbije, Pirot je u aprilu zabeležio najveću prosečnu platu, koja je iznosila 99.544 dinara. Ova cifra je za oko 7 hiljada dinara viša od prosečne zarade u Nišu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas