Početna » Miloš Biković izgubio ulogu u seriji „The White Lotus“

Miloš Biković izgubio ulogu u seriji „The White Lotus“

0
Nakon oštrih reakcija javnosti zbog angažmana glumca Miloša Bikovića u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zameni Bikovića u novoj sezoni popularne serije „The White Lotus“. Ovu vest potvrdio je i sam Biković i oglasio se povodom toga saopštenjem.

„Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo.

Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi.

Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti.

Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni“, saopštio je glumac Miloš Biković.

Oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i ukazalo na potunu neosnovanost tvrdnje  Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži „X“ od 24. januara na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate serije „Beli lotos“, u kojoj ukrajinska strana tvrdi da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas