Početna » Potvrđena doživotna kazna zatvora za Gorana Džonića zbog trostrukog ubistva

Potvrđena doživotna kazna zatvora za Gorana Džonića zbog trostrukog ubistva

0
Apelacioni sud u Nišu je donio pravnosnažnu odluku osudivši Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca na doživotnu kaznu zatvora.

Ova odluka usledila je nakon javne sednice održane 17. januara ove godine, gdje je petočlano veće Apelacionog suda preinačilo presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine.

Prema saopštenju Apelacionog suda, Džoniću je doživotna kazna zatvora izrečena zbog teškog zločina – ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije. Motiv ovog stravičnog čina je navodno bio koristoljublje, nakon čega je Džonić zapalio žrtve.

Uz potvrđivanje prvostepene presude, Apelacioni sud je odbio žalbu branioca okrivljenog. Uz to, vreme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora uračunato je u kaznu doživotnog zatvora. Ovo uračunavanje pritvora ima za cilj preciziranje vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust.

Zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu učiniti nakon izdržanih 27 godina, uz uračunavanje vremena provedenog u pritvoru. Apelacioni sud je 9. februara predmete s odlukom dostavio Višem sudu, koji će ih u najkraćem roku dostaviti strankama i ostalima koji po zakonu trebaju primiti tu odluku.

Ova pravosudna odluka ne samo da oslikava ozbiljnost zločina već i snagu pravnog sistema u procesuiranju teških krivičnih dela.

Ostavite komentar

logo glas juga b

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas