Početna » Sve je spremno za najveću sportsku manifestaciju u Nišu. Nacionalni timovi od sutra se bore se za “Žućkovu levicu”

Sve je spremno za najveću sportsku manifestaciju u Nišu. Nacionalni timovi od sutra se bore se za “Žućkovu levicu”

0
Sve je spremno za veliku sportsku manifestaciju Kup “Radivoj Korać” koji se održava u niškoj hali Čair od 14. do 17. februara, rekao je gradski većnik zadužen za sport Aleksandar Stojičić. On je rekao da je interesovanje navijača veliko, a posebno zbog činjenice da se očekuje da se će derbi večitih rivala verovatno dogoditi u završnici. 

“Već se sada nazire da ćemo oboriti rekorde i što se finansija tiče i da pokažemo da ova manifestacija može da bude isplativa i samoodrživa”, istakao je Stojičić i dodao da Grad čini sve da utakmice prođu u fer i pre svega bezbednoj atmosferi i za košarkaše i za navijače.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pohvalila je odluku da Grad Niš potpiše sa Košarkaškim savezom Srbije Ugovor na dve godine.

“Grad je u ovu manifestaciju uložio 11 miliona dinara, a mnogo više ćemo da povratimo u budžet, što će dobro doći košarkaškim klubovima u Nišu koje kroz Kup finansiramo, ali i za uređenje sportskih terena”, kazala je Sotirovski.

Zanimljiv podatak je i taj da su najpre planule najskuplje ulaznice, čija je cena po kompletu bila 35.000 dinara. Mnogo privrednih subjekata je rezervisalo, a kasnije i kupilo karte, što prema podacima iz Košarkaškog saveza Srbije nije bio slučaj u toj meri u prethodnim godinama.

“Mnogi će verovatno da zamere što ove godine nisu dobili besplatnu kartu za ulaz u Halu “Čair” , ali pre svega smo gledali da u dogovoru sa KSS, Kup donese profit gradu i da na taj način, odnosno održavanjem velikih sportskih manifestacijama u gradu, deo novca vratimo građanima Niša kroz druge sportske sadržaje”, rekla je Sotirovski.

Ona je podsetila da je prošle godine od profita Grad deo sredstava iskoristio za Rovče i uređenje više od 30 sportskih terena u međublokovskom prostoru. Najavila je i da će se u ovoj godini nastaviti sa uređenjem sale Mika Antić.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas