Početna » Studentkinje Elektronskog fakulteta u Nišu očarale prolaznike svojim heklanim ružama za Dan žena

Studentkinje Elektronskog fakulteta u Nišu očarale prolaznike svojim heklanim ružama za Dan žena

0
Na Trgu kralja Milana u centru Niša, štand sa heklanim ružama privlači pažnju svih prolaznika uoči Dana žena. Kreacija četiri studentkinje Elektronskog fakulteta u Nišu – Mile Takić, Katarine Cvetković, Anastasije Savov i Anastasije Cvetković – postala je magnet za one koji tragaju za jedinstvenim poklonom.

Ove mlade dame, iako su po obrazovanju buduće programerke, svoje slobodno vreme provode kreativno, stvarajući rukotvorine koje očaravaju svojom detaljnošću i originalnošću. Ideja je proistekla iz poklona koji je jedna od njih dobila za rođendan – buket raznobojnog heklanog cveća. Kako kaže Mila Takić, ta ideja ih je inspirisala da za Dan žena naprave ruže koje će trajati zauvek, za razliku od pravog cveća koje vene.

“Ideja je prosto došla, želele smo nešto drugačije i trajnije. Heklani cvetovi su idealni za to. Oni neće uvenuti i ostaju kao trajna uspomena”, izjavila je Mila Takić.

Ove mlade dame nisu samo vešte programerke već su pokazale talenat i za ručne radove. Iako su se heklanju posvetile relativno nedavno, njihova veština i kreativnost su iznenađujuće impresivne.

“Sve smo počele relativno nedavno, ali smo brzo zavolele heklanje. U početku je to bilo samo kao hobi, ali sada je postalo naša strast”, dodaje Mila.

Njihove ruže koje su izložile na Trgu kralja Milana su privukle pažnju prolaznika. Za one koji su propustili priliku da ih nabave na trgu, mogu ih pronaći i na Instagram profilu @drugi__maj, poručile su ove mlade Nišlijke.

Ove studentkinje su primer kako se talent i kreativnost mogu spojiti sa tehničkim obrazovanjem, stvarajući nešto novo i inspirativno. Njihove heklane ruže su ne samo poklon za Dan žena, već i simbol snage, veštine i ženskog preduzetništva.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas