Početna » Otkrijte put ka održivom društvu na predavanju “Rešenje je u meni, rešenje je u tebi”

Otkrijte put ka održivom društvu na predavanju “Rešenje je u meni, rešenje je u tebi”

0

Utorak, 9. aprila, biće održano značajno predavanje u Nišu koje će se baviti temom energetske tranzicije i ulogom društvenih nauka u postizanju održivijeg, boljeg i pravednijeg društva. Serija zelenih predavanja nastavlja se ciklusom “Zeleni kutak znanja”, organizovanom u saradnji EU info kutka Niš i Centra za promociju nauke Beograd.

Predavanje će se održati u utorak, 9. aprila od 13 časova, u prostorijama EU info kutka u Nišu, na adresi Vožda Karađorđa 5. Dr Davor Končalović, vanredni profesor sa Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, će predstaviti svoja istraživanja i analizirati kako psihološki aspekti mogu uticati na energetsku tranziciju.

“Fokus predavanja će biti na prepoznavanju prepreka u prelasku na održive izvore energije, pri čemu će se istražiti kako se saznanja iz psihologije mogu primeniti za prevazilaženje ovih prepreka. Predavanje će biti interaktivno, a cilj je otvoriti dijalog i podstaći razmišljanje o važnosti saradnje društvenih i tehničkih nauka u ostvarivanju održive energetske budućnosti”, najavili su organizatori.

Ulaz na predavanje je besplatan, ali je neophodno popuniti prijavni formular najkasnije do 8. aprila u 17 sati ili do popunjavanja kapaciteta.

Davor Končalović je stručnjak koji se bavi edukacijom, održivim razvojem, pitanjima energije, obnovljivih izvora energije i energetskom efikasnošću. Pored toga, aktivan je u energetskoj zadruzi Elektropionir.

Centar za promociju nauke Beograd, kao organizacija koja se bavi popularizacijom nauke, aktivno podržava ovakve inicijative. Njihova misija je da približe nauku široj javnosti kroz organizaciju različitih događaja, izložbi i predavanja.

Pridružite se ovom značajnom događaju i doprinesite razvoju održive energetske budućnosti!

Link za prijavu: https://euinfo.civicatalyst.org/zeleni_kutak_energetska_tranzicija

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas